Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Ahad, 13 November 2011

Gambar : Provokasi Pemuda Umno Pada Ceramah Mat Sabu Di Pasir Gudang

ADUN BN Selangor Kerap 'Ponteng' Mesyuarat Jawatankuasa Khas

SHAH ALAM 12 NOV : ADUN pembangkang di Selangor didapati ‘culas' dalam mengambil bahagian berkiatan urusan negeri apabila gagal hadir dalam jawatankuasa khas yang dibentuk dalam Dewan Undangan Negeri.

Perkara ini didedahkan ADUN Sekinchan Ng Suee Lim yang mengetuai beberapa jawatankuasa khas DUN.

Beliau terlibat dalam jawatankuasa-jawatankuasa khas memantau operasi badan berkanun, anak syarikat, pejabat tanah dan kira-kira am.

Ng melahirkan rasa kecewanya terhadap sikap ADUN dari Barisan Nasional yang mengabaikan tanggungjawab dan peluang mereka untuk memberi pandangan dan teguran untuk memperbaiki operasi badan-badan tersebut.

"Zaman dulu saya pembangkang, saya tak diberi peluang. Kalau saya diberi peluang, saya akan datang," kata Ng semasa perbahasan pembentangan bajet 2012.

Sebagai contoh, Ng mendakwa ADUN Sg Burong Datuk Shamsudin Lias tidak pernah hadir dalam jawatankuasa khas kira-kira am yang sudah enam kali bermesyuarat.

"Enam-kosong. Ini bukan main bola yer. Sungai Burong, kosong. Tak hadir. Semenyih pun sama,"katanya.

Sementara itu, ADUN Sungai Pelek, Yap Ee Wah hanya hadir sekali daripada enam ketika mesyuarat jawatankuasa khas pejabat daerah dan tanah. "Lima-satu. Dalam enam mesyuarat, sekali sahaja hadir,"katanya.

Perkara sama berlaku di dalam jawatankuasa khas Anak Syarikat dan Badan Berkanun yang dianggotai ADUN BN dari Seri Serdang (Datuk Mohamad Satim Diman) dan Jeram (Datuk Amiruddin Setro)."Kosong. Dua-dua, tidak hadir," kata Ng kepada dewan.TVS

Info : Gaji Dan Faedah Menarik Yang Dinikmati Pekerja Google

Oleh Isu Hangat

Google telah lama diketahui sebagai tempat terbaik untuk bekerja. Mereka menawarkan makanan percuma, tempat bersenam, tempat berehat dan potong rambut profesional di pejabat mereka di California. Lihat gambar pejabat Google VS Yahoo Di sini .Perkara tersebut telah menjadikan mereka syarikat pilihan pekerja dari seluruh perniagaan yang ada di dunia.

Selain dari persekitaran tempat kerja yang relax dan makan free mestilah gaji pekerja Google menarik juga kan. Tahukah anda berapa gaji pekerja-pekerja Google?

Data berikut tidak terlalu mudah dicari, jika anda tidak percaya, anda boleh search di Google.

Berikut adalah statistik gaji pekerja Google yang cukup menarik.

1. Google Programmer di Phoenix – $174,000 setahun

2. Google Programmer di California – $197,000 setahun

3. Google Programmer di Chicago – $222,000 setahun

4. Google Programmer di New York – $242,000 setahun

(menurut Indeed.com)

Itu hanya gaji… apa lagi yang ditawarkan Google kepada pekerjanya?

1. Google akan membayar $8,000 setahun jika anda mahu sambung belajar. Mereka hanya mengharapkan keputusan gred “B”.

2. Jika anda memperkenalkan seorang pekerja untuk menjadi staff Google dan mereka bertahan untuk 60 hari, Google akan membayar $2,000 kepada anda.

3. Jika anda hendak mengambil anak angkat, Google akan memberikan $5,000 untuk urusan legal dan kos.

4. Bergantung kepada berapa lama anda bekerja di Google, anda akan mendapatkan sehingga dengan 25 hari bonus hiburan dalam setahun.

Satu lagi perkara yang menarik dari segi pendapatan pekerja Google, menurut New York Times, kira-kira ada 1,000 pekerja Google yang mempunyai saham dengan nilai $5 juta dollar.

Masih menurut New York Times, setiap pekerja yang bersama Google untuk setahun sahaja memiliki nilai lebih dari $250,000.

Pesaing google mengatakan bahawa programmer Google telah menikmati 50% kenaikan gaji dalam beberapa tahun terakhir ini.

Apa yang admin nampak dari kisah pekerja Google ini ialah syarikat yang menawarkan ganjaran dan tempat kerja yang menarik dapat memberi semangat bekerja kepada pekerjanya yang akhirnya mereka akan bekerja bersungguh-sungguh,setia dan rela buat apa sahaja demi keuntungan syarikat.

Gaji Programmer Google

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....