Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Khamis, 17 Jun 2010

Video : Soalan Bodoh,Anwar Arah Wartawan RTM 'Shut Up'ARTIKEL BERKAITAN BACA DISINI

Video : Hanya Umno Parti Melayu ???Sedutan Ucapan Dr. Mahathir dalam program Melayu Bangkit

Pemangku Raja Kelantan Tarik Balik 10 Pelantikan Dan Penganugerahan Gelaran

KOTA BHARU - Desas-desus penarikan semula pengurniaan jawatan dan darjah kebesaran sebelum ini akhirnya terjawab apabila Pemangku Raja Kelantan, Tengku Muhammad Faris Petra, semalam, menitahkan penarikan balik 10 pelantikan dan penganugerahan gelaran melibatkan golongan profesional dan ahli perniagaan.

Setiausaha Kerajaan Negeri Kelantan, Datuk Mohd Aiseri Alias berkata, enam daripada 10 mereka yang terbabit bergelar Datuk.

“Lima daripadanya adalah ahli perniagaan, seorang bergelar senator, seorang pegawai bank, seorang kakitangan Majlis Agama Islam, seorang bekas Pegawai Kewangan Negeri dan seorang lagi bekas Pegawai Kanan Kerajaan Negeri,” katanya kepada media selepas menghadiri Mesyuarat Exco di sini, semalam.

Penarikan pelantikan berkenaan adalah terhadap Ahmad Rusli Iberahim, 63, iaitu menarik balik Tauliah Ahli Darjah Kebesaran Ahli Yang Kedua (Datuk Paduka) bagi Darjah Kebesaran Jiwa Mahkota Kelantan Yang Amat Mulia (DJMK) (Al-Ismaili II), Ahli Yang Kelima (Ahli) Bagi Darjah Kebesaran Setia Mahkota Kelantan Yang Amat Terbilang (ASK) (Al-Ibrahimi V) dan Jaksa Pendamai (JP) berkuat kuasa 29 September 2009.

Bekas Ahli Majlis Tertinggi Umno Bebas Tuduhan Rasuah

TEMERLOH, 17 Jun — Bekas ketua Pemuda Umno Wilayah Persekutuan, Datuk Mohamad Norza Zakaria dilepas dan dibebaskan daripada tuduhan rasuah selepas pendakwa raya enggan meneruskan kes kerana saksi-saksi “enggan memberi kerjasama”. Baru-baru ini Suruhanjaya Pencegahan Rasuah mengenakan tuduhan beri keterangan palsu ke atas tiga saksi utama kes berkenaan.

Norza, 43, yang juga bekas anggota Majlis Tertinggi Umno dituduh memberi suapan RM1,500 kepada Khadri Musa menerusi ejennya, Halimi Kamaruzzaman untuk diagihkan kepada perwakilan sebagai dorongan untuk mengundinya pada pemilihan lalu.

Selain itu Norza juga menghadapi pertuduhan memberi suapan RM1,900 kepada Mohammad Anuar Yunus menerusi Halimi bagi tujuan sama.

Kedua-dua pertuduhan itu didakwa dilakukan pada pukul 6.30 petang, 20 Jan 2009 di No. 38, Pinggiran Tasik, Taman Bandar Temerloh di sini.

Norza diwakili Datuk Muhammad Shafee Abdullah manakala pendakwaan dilakukan oleh Timbalan Pendakwa Raya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia Ahmad Sazili Abdul Khairi.TMI

Sultan Brunei Ceraikan Azrinaz Mazhar Hakim Dengan Talak Satu

Gambar fail menunjukkan Sultan Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah diiringi isteri-isteri baginda, Raja Isteri Pengiran Anak Hajah Saleha (depan kiri) dan Pengiran Isteri Azrinaz Mazhar Hakim (kanan) bersama kerabat diraja yang lain di Istana Nurul Iman di Bandar Seri Begawan, Brunei.
BANDAR SERI BEGAWAN, 16 Jun – Sultan Brunei Sultan Hassanal Bolkiah telah menceraikan isteri kedua Azrinaz Mazhar, bekas wartawan TV3 dengan talak satu berkuat kuasa petang ini.
Pengumuman rasmi dibuat oleh Istana Brunei 8 malam tadi. Ia diumumkan oleh Pengerusi Majlis Adat Istiadat Pengiran Alaudin Pengiran Paduka Tuan Pengiran Haji Abu Bakar pukul 8 malam tadi.
“Baginda atas sebab yang khas yang diperuntukkan oleh hukum syarak menjatuhkan talak satu ke atas Duli Yang Teramat Mulia Pengiran Isteri Azrinaz Mazhar pada petang 16 Jun 2010 (hari ini),” kata beliau dalam kenyataan yang diperoleh dari laman http://www.rtbnews.rtb.gov.bn/?c=newsDetail&news_id=10094 malam ini.
Sultan Brunei berkahwin dengan Azrinaz (gambar kiri), 30, pada tahun 2005.
Dengan cerai talak satu ini pengumuman itu menyebut bahawa semua gelaran diraja ditarik balik.
Hasil perkahwinan itu mereka mempunyai seorang putera dan puteri, yang masing-masing lahir pada 2006 dan 2008.

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....