Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Sabtu, 5 Januari 2013

Video : Zizan Raja Lawak Tiru Gaya Ust Azhar Idrus Dan Respon Ust Azhar

 Heboh dikataka Zizan meniru gaya dan cara Ust Azhar Idrus dirancangan Raja Lawak.Bagaimana pula respon Ust Azhar ? Berikut komen Ust Azhar di Facebook.Untuk besarkan KLIK IMEJ :
Amanat Hj Hadi: Pas tolak idea muzakarah tertutup

 Ketua Penerangan Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man

SHAH ALAM - Pas menolak cadangan agar diadakan muzakarah secara tertutup, seperti yang diutarakan oleh seorang penonton satu program siaran langsung RTM malam tadi, sambil menyifatkannya sebagai tidak adil kepada Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Ketua Penerangan Pas Pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, media arus perdana setiap hari memaparkan kritikan dan kutukan terhadap Hadi secara terbuka dan boleh ditonton oleh semua rakyat Malaysia.

Menurutnya, cadangan yang diberikan untuk mengadakan sesi muzakarah secara tertutup itu tidak adil kepada Hadi.

Beliau juga berkata, Pas tidak bersetuju bukan kerana takut atau untuk lari daripada isu tersebut, tetapi cadangan itu dilihat tidak adil.

"Bukan kita tidak setuju buat secara tertutup, tetapi masalahnya media arus perdana menghentam dan mengkritik Hadi secara terbuka."Tetapi bila dekat Hadi, nak buat secara tertutup, ini tak adil.

"Sekarang ini pun semakin melampau kritikan dibuat terhadap Hadi, kita tak setuju bukan sebab kita nak lari dari isu, (atau) sebab kita takut, tapi cadangan itu tak adil," katanya kepada Sinar Harian Online hari ini.

Dalam laporan media yang dikeluarkan Bernama lewat semalam, sesi muzakarah tertutup dicadangkan sebagai salah satu cara untuk menyelesaikan isu Amanat Haji Hadi yang dikeluarkan lebih 30 tahun dulu dan didakwa menjadi punca perpecahan dikalangan umat Islam di negara ini.

Cadangan berkenaan diutarakan oleh seorang penonton di studio ketika siaran langsung program bual bicara RTM, Bicara Rakyat menerusi TV1 pada pukul 9 malam tadi.

"Saya mencadangkan supaya Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan beberapa pemimpin Pas dipanggil bersama beberapa tokoh yang tidak berkepentingan politik seperti mufti dan ahli akedamik.

HKR: Pemuda PAS kerah 100,000 ahli hadir

KUALA LUMPUR: Pemuda Pakatan Rakyat akan menggerakkan 100,000 anak muda untuk hadir dalam Himpunan Kebangkitan Rakyat pada 12 Januari ini.

Ketua Pemuda PAS Malaysia Nasrudin Hassan berkata, sebahagian besar mereka yang akan memenuhi Stadium Merdeka Sabtu ini adalah dari kalangan anak muda.

Katanya, setiap parti akan menggerakan sekurang-kurangnya 30,000 anak muda untuk menyemarakan kemuncak Himpunan Kebangkitan Rakyat itu nanti.

"100,000 itu adalah target paling minima, dan kita percaya lebih daripada ini akan bersama-sama dalam himpunan nanti,"katanya dalam sidang media di Pejabat Agung PAS.

Turut bersama dalam sidang media Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Shamsul Iskandar Mat Akin dan Ketua DAPsy Teo Kok Seong dan wakil kepimpinan Dewan Pemuda PAS.

Sehubungan itu, bagi menyemarakkan himpunan itu nanti Pemuda Pakatan Rakyat akan mengadakan 'Road To KL 112' sepanjang minggu depan bermula 8 hingga 11 Januari ini di Kluang dan Parit Raja Johor, Dataran Manggis Selama Perak, Kompleks Muhibbah Taman Bolton Gombak dan Dataran Anak Muda Petaling Jaya Selatan.

Dalam pada itu, Pemuda Pakatan Rakyat akan ke Stadium Merdeka pada 7 Januari ini bagi menyerahkan memorandum agar pihak pengurusan stadium membenarkan Himpunan Kabangkitan Rakyat diadakan di situ kerana sehingga hari ini pihak sekretariat himpunan masih belum mendapat keputusan rasmi daripada pihak berkenaan.

Bagaimanapun, Pemuda Pakatan rakyat benar-benar mengharapkan Perdana Menteri menunaikan janjinya sebelum ini.

"Kalau beliau mengamati slogannya janji ditepati kita percaya himpunan dapat dibuat di stadium. Kalau tidak dibenarkan bermakna PM berbohong,"katanya.Hrkh

Pas terbit buku 'Amanat Haji Hadi VS Amanat Haji Mahathir & Haji Najib'

 Buku mula dijual di pasaran dengan harga RM4 sebuah

KOTA BHARU – Di sebalik polemik berkenaan amanat Datuk Seri Abdul Hadi Awang tahun 1981 yang kembali hangat, Lajnah Penerangan Pemuda Pas Negeri Kelantan  menerbitkan sebuah buku bertajuk “Amanat Haji Hadi VS Amanat Haji Mahathir & Haji Najib”.

Buku 48 halaman itu mengandungi pelbagai input menarik yang menjawab persoalan isu-isu yang berkaitan dengan amanat yang diperkatakan.

Buku tersebut baru diterbitkan dan disusun khas untuk menjernihkan kekeliruan yang ditimbulkan oleh mana-mana pihak yang berkaitan dengan parti lawan.

Selain fakta-fakta penting tentang amanat tersebut, buku ini juga disertakan dengan keratan-keratan akhbar yang membabitkan isu-isu yang dibincangkan.

Antara panel terlibat, Timbalan Ketua Pemuda Pas, Nik Abduh Nik Abdul Aziz; Pengerusi Ulama Pelapis Pas Pusat, Khair Mutanazzar Ismail; Pengarah Pusat Penyelidikan & Pembangunan Pas, Dr Dzulkefly Ahmad dan Moderator Debat, Dr Mazlee Malik.

Selain daripada panel-panel tersebut, artikel-artikel dari keratan akhbar yang ditulis oleh Sapinah Abdul Ghani dari Sinar Harian dan Penulis Veteran, Subky Latiff juga turut dimuatkan.

Pelbagai tajuk-tajuk menarik dibincangkan seperti “Amanat Haji Abdul Hadi: Masih Relevan?”, “Ulama Muda Umno, Kenapa baru sekarang”, “Satu kerenah SB (cawangan khas)”, “Dewan Ulama: keluarkan semula amanat Hadi”, “Amanat tiada unsur mengkafir”, dan “JAKIM jangan melatah”.

Buku berkulit depan berwarna hijau dengan gambar wajah Hadi, kini Presiden Pas; bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak itu dijual dengan harga RM4.

Ia mula dilihat berada di pasaran sekitar Dataran Ilmu yang juga tapak ceramah Mursyidul Am Pas, Datuk Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat semalam.SH

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....