Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Isnin, 15 Mac 2010

Ketua Pemuda Dewan Himpunan Penyokong PAS Di Bunuh Kejam

 Gambar Ehsan Erapakatan

TELUK INTAN, 15 Mac: Ketua Pemuda Dewan Himpunan Penyokong PAS Perak, Panthiyan a/l Patchamuthu mati ditembak di hadapan kedai mencuci kereta miliknya di Langkap, sebentar tadi.
Dua das tembakan dengan satu mengenai kepala dan dada mengakibatkan mangsa mati di tempat kejadian jam 3 petang tadi.
Difahamkan, suspek menaiki motosikal dengan nombor pendaftaran palsu datang ke kedainya lalu melepaskan tembakan dari jarak dekat.
Mangsa yang berusia 34 mengalami kecederaan parah di kepala mati di tempat kejadian dan mayatnya dihantar ke Hospital Daerah Hilir Perak untuk bedah siasat.
Difahamkan, ahli keluarga mangsa yang berada di kedai itu tidak dicederakan.

Dalam pada itu, pihak Polis Daerah Hilir Perak meminta orang ramai yang menyaksikan kejadian itu supaya menghubungi talian 05-6212222 untuk membantu siasatan.

Ketua Polis Negara baru Sept ini


KUALA LUMPUR, 15 Mac - Pengganti Tan Sri Musa Hassan sebagai Ketua Polis Negara akan dilantik apabila kontrak beliau berakhir September ini, kata Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein hari ini.
Bagaimanapun beliau enggan memberikan butiran lanjut berhubung pengganti Musa yang kontraknya telah disambung selama setahun pada September lalu.
Oleh itu kata Hishammuddin, proses peralihan kepimpinan Polis Diraja Malaysia (PDRM) sedang dilakukan dan ia akan diumumkan kemudian.
“Saya sudah tahu siapa yang akan menggantikan Ketua Polis Negara, saya sudah tahu siapa yang akan mengetuai jawatan pengarah bahagian jenayah komersial.
“Saya sudah tahu siapa yang akan mengambil alih. Jadi tidak perlu kita membuat spekulasi dan membuat laporan tanpa asas,” kata beliau di bangunan Parlimen hari ini.
Sabtu lalu Hishammuddin dan Musa menafikan satu laporan dibawa oleh China Press bahawa Ketua Polis Negara telah mengemukakan surat letak jawatan.

Kemewahan Sultan Hassanal Bolkiah Brunei Darussalam


Sebut sahaja negara Brunei Darusalam, mesti terlintas yang ia adalah sebuah negara yang kaya dengan limpahan minyak. Kekayaan Brunei Darussalam membolehkan mereka tersenarai antara negara paling kaya di dunia. Bila negara Brunei Drussalam kaya, semestinya individu yang mendapat “tempias” adalah Sultan Brunei sendiri, Sultan Hassanal Bolkiah. Tetapi mengapa dia? Kenapa tidak orang lain? Mesti ada yang tertanya-tanya bukan?
Saya sebenarnya tidak teruja pun dengan kekayaan Sultan Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah. Inilah yang dinamakan tuah dan rezekinya. Sebabnya, negara Brunei Darussalam  mengamalkan konsep monarki mutlak. Inilah sebab musabab, Sultan Brunei boleh  jadi kaya-raya. Di bawah  konsep monarki mutlak, semua hasil bumi Brunei adalah kepunyaan Sultan.
Bagi pihak Kerajaan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam, Unit Petroleum  telah dipertanggungjawabkan untuk mengawal kesemua aktiviti-aktiviti minyak dan gas yang dijalankan oleh pemegang konsesi.  Ada dua pemegang konsesi yang melaksanakan aktiviti ini, iaitu :
  1. Syarikat Minyak Brunei Shell (syarikat yang dimiliki bersama oleh Kerajaan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam)
  2. Royal Dutch Shell

Serangan Terbaru Zulkifli Nordin Terhadap Anwar Ibrahim

KUALA LUMPUR, 15 Mac — Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu Zulkifli Noordin yang dipecat Parti Keadilan Rakyat (PKR) lebih seminggu lalu terus menjadikan bekas ketuanya Datuk Seri Anwar Ibrahim sasaran kritikan beliau menjelang sidang baru Parlimen hari ini.
Zulkifli yang dipecat berhubung kes disiplin menegaskan, Anwar yang juga Ketua Umum Pakatan Rakyat seharusnya meletakkan jawatan sebagai Ketua Pembangkang di Parlimen.
Mengambil kira kerusi dimiliki DAP lebih banyak berbanding PKR dan PAS, kata beliau, mengikut konvensyen berparlimen dan nilai demokrasi, seharusnya Anwar mengosongkan kerusi Ketua Pembangkang dan menyerahkannya kepada Penasihat DAP Lim Kit Siang.
“Sebenarnya itulah cara terbaik dan paling demokratik yang patut dilakukan oleh Anwar,” kata wakil rakyat kontroversi ini dalam tulisan blognya malam tadi.

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....