Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Ahad, 19 Disember 2010

Gambar : Isteri Baru Taib Mahmud
Artikel berkaitan DISINI

Gambar : Sekitar Konvensyen Pakatan Rakyat Kali ke-2


Mazlan Aliman calon PAS Dun Tenang?

Oleh Muda Mohd Noor

PETALING JmalimiAYA: Tinjauan rambang di kalangan penyokong PAS di Labis dan khususnya kawasan dewan undangan negeri Tenang, mereka berpendapat calon PAS yang paling sesuai ialah Mazlan Aliman.
Mazlan merupakan AJK PAS Pusat, ketua penerangan PAS Johor dan Presiden Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (Anak).
Adun Tenang Johor,Datuk Sulaiman Taha, 59 tahun meninggal dunia di Hospital Pakar Puteri pada 17 Disember yang lalu kerana  jangkitan kuman dalam darah..
Pada pilihanraya umum 2008, Sulaiman Timbalan Yang Dipertua PAS Labis ketika itu, Mohd Saim Siran.
Seorang penyokong PAS  Kampung Redong berkata, "Mazlan paling sesuai kerana di Tenang ada juga kawasan Felda.
"Beliau (MAzlan) yang lebih tahu mengenai Felda. Kita nak tahu sebanyak banyak orang Felda menyokong Anak yang diusahakan oleh Mazlan itu," katanya.
Beliau menambah, ada  tiga buah kawasan tanah rancangan Felda di Dun Tenang iaitu Chemplak,Chemplak Barat dan Felda Tenang.
Rakannya, Zulkifli Sarmin pula memberitahu, Mazlan merupakan penggerak PAS Johor yang menonjol ketika ini terutama dengan isu penyelewengan Felda.

Senarai Lantikan Majlis Pimpinan Pusat Parti Keadilan Rakyat 2010


SENARAI LANTIKAN MAJLIS PIMPINAN PUSAT PARTI KEADILAN RAKYAT

KETUA UMUM: 
YB DATUK SERI ANWAR IBRAHIM

PRESIDEN:
DATUK SERI DR. WAN AZIZAH WAN ISMAIL

TIMBALAN PRESIDEN:
YB MOHAMED AZMIN ALI

SETIAUSAHA AGUNG:
YB SAIFUDDIN NASUTION*

NAIB PRESIDEN: 
YB NURUL IZZAH ANWAR
YB CHUA TIAN CHANG (TIAN CHUA)
YB FUZIAH SALLEH
YB DATUK MANSOR OTHMAN
DATUK CHUA JUI MENG*
BARU BIAN*
N. SURENDRAN*

KETUA WANITA: 
YB ZURAIDA KAMARUDDIN

KETUA ANGKATAN MUDA: 
SHAMSUL ISKANDAR MOHD AKIN

BENDAHARI AGUNG: 
YB WILLIAM LEONG*

KETUA PENERANGAN:
DR MOHD NOR MANUTY*

PENGARAH KOMUNIKASI: 
YB NIK NAZMI NIK AHMAD*

PENGARAH STRATEGI: 
RAFIZI RAMLI*

Taib Mahmud sah nikah warga Lebanon malam tadi

KETUA Menteri Sarawak, Tan Sri Abdul Taib Mahmud selamat dinikahkan dengan gadis Lubnan berusia 28 tahun (gambar kecil) di Kuching , malam tadi.

KUCHING: Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Abdul Taib Mahmud, selamat dinikahkan dengan seorang wanita Lubnan berusia 28 tahun dalam majlis tertutup yang diadakan di kediaman rasminya, di sini, malam tadi.
Terdahulu, anggota keselamatan yang bertugas di kediaman Taib memaklumkan satu majlis tertutup diadakan dengan pihak media tidak dibenarkan memasuki kawasan berkenaan.
Majlis itu hanya dihadiri orang kenamaan dan ahli keluarga terdekat bermula dengan majlis tahlil dan doa selamat yang turut dihadiri kira-kira 200 tetamu khas.
Antara orang kenamaan yang dilihat masuk seawal jam 6 petang ialah Menteri Perumahan dan Pembangunan Bandar, Datuk Amar Abang Johari Openg; Menteri Perancangan dan Pengurusan Sumber, Datuk Amar Awang Tengah Ali Hassan; Penasihat Khas Ketua Menteri, Tan Sri Adenan Satem; Menteri Muda di Pejabat Ketua Menteri, Mohd Naroden Majais dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pantai Damai, Dr Abdul Rahman Junaidi.

Taib dan isteri, seorang wanita Lubnan dinikahkan Mufti Sarawak, Kipli Yassin, kira-kira jam 9.30 malam dengan satu majlis persandingan sederhana turut diadakan di ruang utama kediaman rasmi beliau. Antara saksinya, anak kedua Taib, Datuk Seri Mahmud Abu Bekir.

Majlis tepung tawar mempelai dan persembahan hadrah dan berzanji turut diadakan ketika Taib dan isteri bersanding dengan kenalan dan keluarga terdekat diberi peluang menepung tawar pasangan.

Sementara itu, Setiausaha Akhbar Ketua Menteri, Amin Sahmat yang ditemui pihak media, memaklumkan majlis itu adalah tertutup dengan hanya jemputan khas dibenar memasuki kediaman Ketua Menteri.
“Ini hanya majlis doa selamat, pengumuman lanjut akan dibuat kemudian dengan majlis kepada umum akan diadakan pada Januari,” katanya.

Bagaimanapun, Amin enggan mengulas lanjut mengenai majlis yang sebelum itu dipercayai adalah bagi meraikan pasangan Taib dan pilihan hatinya itu.BH

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....