Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Khamis, 21 Oktober 2010

Hebatnya Rosmah Mansor....

Khairul Izwan

Kita sering menuding jari kepada amerika dengan menyatakan bahawa AS adalah kepala pengganas dunia. AS berlagak sebagai polis dunia dalam misi untuk mengamankan dunia. Pemimpin- pemimpin negara Malaysia juga tidak terkecuali merujuk AS sebagai polis dunia. Kini polis dunia itu telah berusaha membersihkan imej Islam dengan mengikis islamophobia.
Usaha itu telah di sahut oleh perdana menteri sendiri. Perdana menteri berusaha mengikis Islamophobia ini. Antara langkah awal perdana menteri mengikis islamophobia ini ialah, menghantar Rosmah mansor menuntut ilmu bagi memulihkan gejala sosial buang bayi ke Belgium.
Ini menunjukkan keterbukaan kerajaan Malaysia merujuk Negara bukan Islam sebagai rujukan utama. Padahal semua ummat Islam sedia maklum bahawa Al-quran dan As-sunnah sebagai rujukan utama.
Sabda nabi “ aku telah tinggalkan dua perkara kepada kamu, kamu tidak akan sesat selagi mana kamu berpegang kepada kedu-duanya iaitu kitabullah dan sunnaturrasul”. Tetapi mengapa gejala sosial sering berlaku dalam Negara kita.
Kenapa gejala Islamophobia itu wujud? Kerana kerajaan sendiri tidak merujuk Al-quran dan As-sunnah. Mereka merujuk barat. Mereka merujuk Negara lain. Sepatutnya mereka merujuk Al-Quran terlebih dahulu. Adakah mereka tidak yakin Al-Quran itu sebagai penyelesai masalah? Adakah mereka menolak Al-Quran? Kitab mukjizat nabi Muhammad.
Jawapanya, mustahil mereka dapat merujuk Al-Quran sekiranya dasar parti mereka bercanggah dengan Islam. Beginikah pemimpin yang kita mahukan? Islamnya pada luaran, tapi perlaksanaan mengikut jahiliyyah.
Kini, Najib dan Rosmah Mansur lebih terbuka fikiran mereka. Rakyat berterima kasih banyak kerana telah membuka mata rakyat bahawa fesyen show Islam itu lebih terbuka dan lebih terdedah. Sangat hairan bagaimana seorang yang tidak berfesyen seperti garis- garis Islam dapat menganjurkan sebuah program diberi nama “ Islamic Fashion Show ”.

Video : Sidang media berkaitan isu pembelian bangunan umno oleh Pemuda Pas Kelantan
Tok Guru Nik Aziz menyerahkan replika kunci kepada Ketua Pemuda Pas Kelantan Ust Abd Latif sempena Majlis Perasmian Bangunan As Syabab Point(Bangunan milik Pemuda Pas Kelantan) lagi gambar DISINI...

Iklan Hari Raya : TV3 Didenda RM50,000

KUALA LUMPUR 21 OKT : Stesyen televisyen TV3 dikenakan denda maksimum RM50,000 oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) kerana menyiarkan iklan Hari Raya yang dianggap menghina dan memalukan Agama Islam.

Timbalan Menteri Kebudayaan, Kesenian, Komunikasi dan Maklumat Datuk Joseph Salang Gandum dalam jawapan bertulisnya kepada soalan yang dikemukakan oleh Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baru, mengesahkan bahawa SKMM telahpun selesai menjalankan siasatan berikutan bantahan serta aduanorang ramai yang menganggap iklan Hari Raya yang disiarkan menghinna serta memalukan Agama Islam.

TV3, anak syarikat dibawah kumpulan Media Prima Sdn Bhd disiasat oleh SKM di bawah Seksyen 206 3 akta SKMM dan dikenakan denda kompaun maksimum oleh SKMM .

Syarikat penyiaran berkenaan telah menyiarkan iklan Hari Raya berkontroversi tersebut beberapa hari sebelum menjelang Hari Raya Aidil Fitri September lalu dan mendapat bantahan dari beberapa pertubuhan dan badan buka kerajaan (NGO) Islam.

Ekoran bantahan yang dibuat, Stesyen TV berkenaan kemudiannya menarik balik iklan yang mengandungi unsur-unsur Krismas serta menghina Islam dan memyiarkan permohonn maaf secara terbuka kepada penonton siaran stesyen televisyen tersebut.TVS

Tok Guru Nik Aziz Dinobat Tokoh 20 Tahun Membangun Bersama Islam


KOTA BHARU, 21 Okt: Menteri Besar, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, dinobatkan Tokoh 20 Tahun Membangun Bersama Islam sempena ulang tahun kerajaan Kelantan ke-20, malam tadi.
Sempena penganugerahan itu, Tuan Guru menerima cenderahati daripada Sultan Kelantan, Sultan Muhammad Ke-V, pada acara yang penuh bersejarah itu.
Penganugerahan itu juga sebagai simbolik beliau menjadi tunjang pada pentadbiran Kelantan yang kini Menerajui Perubahan.
Saat biodatanya dibaca oleh penyair terkenal Kelantan, Abdul Hadi Yusof, Tuan Guru tidak dapat menahan sebaknya.
Turut hadir berangkat pada majlis itu, Tengku Mahkota Kelantan, Tengku Muhammad Fa-iz Petra.
Terdahulu, Sultan Kelantan telah berkenan merasmikan ulang tahun pentadbiran kerajaan Kelantan tepat jam 10.30 malam pada program yang diadakan di Kelantan Trade Cantre (KTC).
Tuan Guru sewaktu berucap pada majlis tersebut mengimbau kembali sejarah kemenangan kerajaan Angkatan Perpaduan Ummah pada tahun 1990 sehingga ianya turut menjadi perhatian dunia.
Katanya, Kelantan tiba-tiba sahaja menjadi perhatian dunia bukan hanya kerana menang bersih pada pilihan raya 1990, sebaliknya berusaha mengamalkan dasar Islam dalam pentadbiran.
“Ramai yang mencela, ramai yang menyindir kerajaan Kelantan hanya mampu bertahan hanya tiga bulan, kemudian akan bankrap dan jatuh.

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....