Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Selasa, 28 September 2010

Video : Temuramah Anak Sulung Datuk Sosilawati Lawiya Dengan Radio 24 BernamaAnak sulung jutawan kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya Erni Dekritawati Yuliana Bukhari tetap tenang ketika di temuramah Radio 24 Bernama pada hari ini. Beliau juga memberi penjelasan mengapa beliau tak pernah dilihat bersedih.

Pilihanraya Kecil : Info Ringkas Dun N 45 Galas

Peta kedudukan Dun N 45 Galas dalam Parlimen Gua Musang

Dun N45 Galas merupakan salah satu kawasan Dewan Undangan Negeri dalam Parlimen P032 Gua Musang, Kelantan. Kawasan ini bersempadan dengan DUN N43 Nenggiri disebelah utara, Merapoh, Pahang Darul Makmur dan Cameron Highland di sebelah selatan. Mempunyai 6 kawasan petiundi majoriti Orang Asli, 2 kawasan peti undi majoriti Cina dan 5 kawasan petiundi majoriti Melayu, menjadikan jumlah kawasan petiundi kesemuanya 13.

Semasa pilihanraya umum ke 12 tahun 2008, jumlah pemilih bagi DUN Galas ialah seramai 10330 (6255 Melayu, 1903 Cina, 172 India dan 2000 Orang Asli) Pada pilihanraya umum ke 12 yang lepas, PAS memenangi kerusi DUN N45 Galas dengan majoriti kecil iaitu 646 dimana Calon Pas Chek Hashim Sulaima mengalahkan Calon BN iaitu En Mohamad Saufi Deraman, Timbalan Ketua UMNO Bahagian Gua Musang (pada masa itu) yang juga penyandang bagi kawasan berkenaan.

Tiga kategori kawasan iaitu kawasan kampung tradisional termasuk setinggan, kawasan bandar termasuk kawasan perumahan dipinggir bandar yang didiami oleh golongan pertengahan, manakala kawasan yang ketiga pula ialah kawasan kampung orang asli.

Dun Galas merupakan pusat pentadbiran Parlimen Gua Musang yang sekarang ini sedang berkembang pesat. Walaupun kawasan ini bukan merupakan bandar industri, tetapi kawasan ini lebih popular sebagai bandar transit, dimana ia merupakan pintu masuk dari Pahang melalui Kuala Lipis, dari Perak melalui Simpang Pulai, Ipoh dan Cameron Highland.

Sementara itu pada PRU ke 11 tahun 2004 Calon dari BN Mohamad Saufi Deraman mendapat 4148 undi telah mengalahkan Calon PAS Chek Hashim Sulaima yang mendapat 2455 undi. majoriti 1729 undi . (AK)

Video : Biadab !!! Paderi Hina Islam...Video penuh cermah Benjamin di sebuah gereja di Kuching yang menghina agama Islam...dengan fakta2 yang SALAH mengenai Islam.Kalau kita perhatikan tarikhnya sudah lebih 2 tahun Video ini di upload ke Youtube.Persoalannya kenapa baru sekarang tindakan mahu diambil 'BACA DISINI'.
Sepatutnya sejak dari awal pihak berkuasa memantau dan mengambil tindakan tegas terhadap kegiatan seperti ini...ketahuilah bahawa kegiatan memesong dan memurtadkan umat Islam semakin berleluasa dan berlaku secara senyap.Apa tindakan kita dan dimana kita....

Video : Wanita Direjam Kerana Berzina

ISLAMABAD - Seorang wanita ditanam pada paras dada sebelum sekumpulan lelaki melontar batu berulang kali ke arahnya, lapor sebuah akhbar semalam.

Rakaman tersebut yang disiarkan stesen penyiaran ABC menunjukkan anggota-anggota Taliban merejam seorang wanita sehingga mati di barat daya Pakistan.

Hukuman rejam kerana berzina biasa dilaksanakan di Iran dan Arab Saudi.

Namun, wanita itu dipercayai direjam sehingga mati setelah dia dilihat bersama seorang lelaki bukan muhrim.

Hukuman tersebut dipercayai dilaksanakan dua bulan lalu di wilayah Orakzai.

Klip video berkenaan yang dirakamkan dengan menggunakan telefon bimbit diseludup keluar oleh seorang anggota Taliban yang menyaksikan pelaksanaan hukuman itu sebelum ia diserahkan kepada saluran televisyen Al Aan, di Dubai, Emiriyah Arab Bersatu (UAE).Agensi

Gambar : Sekitar Solat Jenazah ADUN Galas.


8 Syawal 1431H.

GUA MUSANG : Dianggarkan sekitar 3000 orang yang hadir dalam solat jenazah ADUN Galas, Chek Hashim Sulaima awal pagi tadi. Sembahyang diimamkan oleh YAB Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Berikut ini adalah koleski gambar yang diambil oleh Blogger Topeng Perak dan Blogger Tok ggawo.

Video : Kematian Adun Galas,Reaksi Pimpinan Pas dan Isteri Allahyarham
Reaksi Pimpinan Pas
Reaksi isteri ADUN Galas, Che Hashim Sulaima yang meninggal dunia di Hospital Al-Islam,
Kuala Lumpur, 27 September 2010.

Di kesempatan ini TINTA HIJAU DKB merakamkan ucapan Takziah kepada keluarga Allahyarham,semoga rohnya dicucuri rahmat dan beliau ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman.Alfatihah....

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....