Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Rabu, 27 Oktober 2010

PRK Galas : Umno Lawan PAS Dengan Mainkan Sentimen AgamaGUA MUSANG: Baru sehari penamaan calon Galas berlangsung dan hari ini, penduduk Gua Musang mula melihat lawan kepada PAS mula menyerang parti Islam itu dengan isu agama.
Padahal, baru semalam Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishamuddin Husein memberikan amaran agar juru kempen pilihan raya ini tidak menggunakan isu agama dan kaum dalam kempen mereka.
Di bandar Gua Musang, orang ramai terkejut banner yang mempermainkan sentimen agama digantung oleh pihak tertentu untuk menjatuhkan lawan masing-masing yang terbukti ia termasuk dalam sentimen agama yang dihalang Hishamuddin dari dipermainkan.
Banner itu yang mempamirkan apa yang dikatakan laporan akhbar yang dibuat oleh Karpal Singh lebih 10 tahun lalu yang bertajuk "Mahu wujudkan negara Islam langkah mayat kami dulu- Karpal Singh".
Banner itu mempertikaikan kenapa PAS masih menyokong DAP yang disifatkan mereka sebagai harbi (kafir harbi).
Komen PAS
Koordinator Bilik Gerakan PAS, Mohd Nasir Daud ketika dihubungi mengenai perkara ini berkata, pihaknya akan bertindak segera ke atas bahan kempen seumpama ini.
Ini kerana, ia termasuk dalam senarai bahan-bahan kempen yang tidak dibenarkan oleh SPR dalam siri kempen pilihan raya ini.
"SPR telah membentuk Pasukan Pemantau Kempen Pilihan Raya (PPKPR) untuk mengawasi bahan dan kempen pilihan raya ini. Saya yakin, PPKPR akan bertindak segera menurunkan kempen sebegini," kata Nasir.

Foto : Mbah Maridjan,Jurukunci Gunung Merapi Ditemui Mati Dalam Keadaan Sujud Dan Mengadap Kiblat
Video : Ceramah Datuk Sri Anwar Ibrahim Di GalasAnalisis Awal Pilihanraya Kecil N45 Galas Dan P 185 Batu Sapi
KUALA LUMPUR, 27 Okt — Penganalisis politik meramalkan keputusan dua pilihan raya kecil 4 November ini akan menyaksikan status quo dengan Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Rakyat (PR) masing-masing boleh mengekalkan kerusi Batu Sapi dan Galas.
“Kerusi DUN Galas akan kekal di tangan PAS dan kerusi Parlimen Batu Sapi berpeluang dimenangi Barisan,” kata Dr Ong Kian Ming pada sesi taklimat berkaitan pilihan raya kecil Galas dan Batu Sapi serta pilihan raya negeri Sarawak di sini malam tadi.
Kira-kira 10 jam sebelum itu Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mengesahkan status calon dengan DUN Galas menyaksikan saingan satu lawan satu antara BN dan PAS manakala Batu Sapi menyaksikan pertarungan tiga penjuru antara BN, Parti Maju Sabah (SAPP) dan PKR yang mewakili Pakatan Rakyat.
Batu Sapi adalah pilihan raya kecil pertama di Sabah sejak 8 Mac 2008 dan yang pertama ditandingi SAPP selepas keluar BN hujung 2008.
Menurut Ong, walaupun persaingan di Galas kelihatan sengit tetapi PAS akan mempertahankan kerusi tersebut.
“Saya meletakkan peluang 52 peratus untuk calon PAS menang di Galas dan 48 peratus untuk calon BN,” kata beliau.
Selepas proses penamaan calon semalam, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang memberitahu pemberita bahawa kempen pihaknya bergerak dari paras keyakinan 48 peratus untuk mencapai kemenangan di Galas.

Gambar : Sekitar Kejadian Letusan Gunung Merapi Di IndonesiaHudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....