Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Sabtu, 8 Februari 2014

Juara Sebenar Maharaja Lawak 1Malaysia


KUALA LUMPUR: Pengumuman Kerajaan BN membekukan kenaikan tol pada tahun ini tidak dapat menyelesaikan masalah peningkatan kos sara hidup rakyat ketika ini, kata Ketua Penerangan PAS, Datuk Mahfuz Omar.

Sebaliknya beliau berkata, rakyat pula yang harus menanggung kos RM400 juta yang perlu dibayar kepada syarikat konsesi lebuh raya sebagai pampasan. 

"Dulu kerajaan kata tarif elektrik dinaikkan, subsidi minyak dan gula dikurangkan untuk buat projek yang lebih diperlukan tetapi sekarang daripada subsidi yang ditarik, semuanya untuk bayar kepada syarikat konsesi sebanyak RM400 juta.

"Tol yang paling besar bagi rakyat ialah BN," kata beliau sewaktu bercucap di Pelancaran Roadshow Kempen Jom Turun di Desa Pandan, dekat sini malam tadi.

Beliau juga berkata, dalam isu kenaikan harga barang, Kerajaan BN tidak dapat memahami masalah rakyat sebaliknya bertindak menyalahkan peniaga kerana didakwa sengaja menaikkan harga barang.

Tindakan pemimpin BN memantau harga barang di pasar-pasar adalah bermusim dan tidak dapat menyelesaikan masalah kenaikan harga barang.

"Menteri turun ke pasar-pasar tak selesai masalah kenaikan harga barang, yang pasti perbelanjaan dia turun melawat pasar kita yang tanggung.

"Menteri kata peniaga, orang tengah jahat (naikkan harga barang) nak bagi rakyat marah kepada pembangkang. Yang disalahkan pemborong, peniaga dia kata tak ada tolak ansur, tindakan akan diambil.

"1.6 juta peniaga kecil dikambing hitam oleh BN kerana isu kenaikan harga barang. Sedangkan punca kenaikan harga barang ialah kenaikan harga minyak," katanya yang juga Ahli Parlimen Pokok Sena.

Pengerusi Hindraf Letak Jawatan Sebagai Tim. Menteri

Pengerusi Hindraf, P. Waytha Moorthy (gambar) melepaskan jawatan sebagai timbalan menteri ekoran kegagalan Putrajaya menunaikan janji kepada kaum India, sebagaimana yang dilaporkan The Star.

Memetik kata-kata Setiausaha Hindraf P Ramesh, The Star melaporkan peletakan jawatan Waytha sebagai timbalan menteri di Jabatan Perdana Menteri akan berkuat kuasa pada Isnin.

Ramesh berkata, jawatankuasa pusat sebulat suara memutuskan Waytha meletakkan jawatan kerana kerajaan sengaja melengah-lengahkan janji bagi membantu masyarakat India.Ramesh berkata Hindraf mahu kekal setia kepada golongan miskin dalam masyarakat.

"Kami sudah melakukan segala yang boleh – menandatangani perjanjian dengan musuh semata-mata demi kepentingan masyarakat India Malaysia yang miskin dan dengan kepercayaan bahawa Barisan Nasional akan memenuhi janji-janjinya.
 
"Kami berputus asa menanti saat itu menjadi kenyataan selepas lapan bulan mencuba,".TMI

Balai Polis Di Pulau Pinang Rosak Dibaling Bahan Letupan

Sebahagian kawasan pintu masuk  di Balai Polis Bukit Tengah, rosak selepas beberapa suspek yang tidak dikenali melontar sejumlah bahan letupan 

Sebahagian kawasan pintu masuk dan pos pengawal di Balai Polis Bukit Tengah, rosak selepas beberapa suspek yang tidak dikenali melontar sejumlah bahan letupandipercayai mercun awal hari ini.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pulau Pinang, ACP Nasir Salleh berkata dalam kejadian 4.50 pagi itu, empat anggota polis yang sedang bertugas tidak mengalami sebarang kecederaan.

"Dua anggota berada dalam balai polis manakala dua lagi sedang membuat rondaan di kawasan balai.
Mereka hanya menyedari kejadian itu selepas terdengar bunyi dentuman kuat di bahagian pintu masuk balai.

"Mereka bergegas melihat kawasan kejadian dan mendapati beberapa cermin tingkap dan siling di pintu masuk balai polis itu pecah, manakala pos pengawal berhampiran pagar juga rosak akibat letupan berkenaan," katanya kepada pemberita hari ini.

Katanya kerugian akibat kejadian itu dianggarkan antara RM10,000 hingga RM15,000."Berdasarkan siasatan awal, beberapa suspek yang dipercayai menaiki motosikal membaling mercun bola yang diikat dalam jumlah yang banyak ke arah pintu hadapan balai berkenaan dan melarikan diri sebaik berbuat demikian.

Antara Contoh Pemikiran Sempit Macai ' UMNO '


Bina jalan, sekolah dan lain-lain adalah tanggungjawab mana-mana parti yg membentuk kerajaan. Duit dtg dari cukai dll., sumber dari rakyat bukan parti yg memerintah.Jika Pakatan jadi kerajaan, sekolah, jalan, jambatan tetap terus dibina dan rakyat di bawah Pakatan akan lebih terjamin sb tak ada lagi rasuah.

Tanggapan seperti UMNO buat jalan, UMNO buat sekolah sama sekali tidak bersesuaian dengan pemahaman politik sekarang. UMNO hanyalah sebuah parti politik manakala KERAJAAN adalah sebuah organisasi yg lain yg dimana rakyat telah memberi mandat kepada parti yg mendapat tampuk pemerintahan melalui sistem demokrasi. 

Sekiranya pihak pembangkang menang sekalipun dalam pilihanraya maka kerajaan tetap sama malah bendera kita pun tetap sama oleh itu pada zaman sekarang ini setiap projek dari kerajaan mestilah memaparkan di bawah KEMENTERIAN yg terlibat atau projek kerajaan persekutuan..
 
TANGGUNGJAWAB kepada rakyat seperti pembinaan sekolah, jalan raya, dan lain2.Jadi disini setiap individu perlu ada satu konsep pemahaman mengenai KERAJAAN kerana ia bukan parti politik cuma mewakili parti politik untuk tampuk pemerintahan ~ Sumber

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....