Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Sabtu, 22 Disember 2012

Bekas Presiden Gerakan meninggal dunia

 Lim Keng Yaik

KUALA LUMPUR - Bekas Presiden Gerakan, Tun Dr Lim Keng Yaik, 73, meninggal dunia di kediamannya di Tropicana Petaling Jaya pada pukul 4.45 petang ini.

Perkara ini disahkan oleh Pengerusi Gerakan Pulau Pinang, Datuk Dr Teng Hock Nan kepada Bernama. - Bernama

Mahasiswa kembali berkhemah di Dataran mulai esok

KAJANG 22 Dis: Mahasiswa akan kembali berkhemah di Dataran Merdeka bermula esok sebagai solidariti kepada  rakan mereka, Umar Muhammad Azmi yang dipenjara sebulan.

Pengerusi Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM), Muhamad Safwan Anang berkata, ia juga bertujuan memberi mesej tentang hak pendidikan percuma kepada orang awam.

“Esok (Ahad) kita akan berkumpul semula di Dataran sehingga Isnin untuk ke Mahkamah memfailkan rayuan Umar. Tak kira sama ada DBKL benarkan bina khemah atau tidak, kita tetap berkumpul,” jelasnya.

Bagaimanapun katanya, pada malam ini, mahasiswa  akan berkampung di hadapan penjara Kajang selepas membina khemah di situ sejak semalam.

Dalam pada itu, Safwan berkata, bapa dan ibu Umar yang melawat jam 10 pagi ini  memaklumkan anak mereka  diasingkan daripada banduan lain.

“Kita tak dimaklumkan sebabnya. Tapi yang penting kita tahu keadaan Omar selamat. Omar juga memberitahu bapanya, dia terharu dengan apa yang dilakukan kawan-kawan aktivis siswa di luar penjara.

“Bapa Omar turut membawa pesan dari dalam penjara. Kata Omar; ‘Dunia belum kiamat. Lawan sampai tamat’. Sebab itu kami tulis atas banner ini,” kata Safwan.

Beliau juga kesal hukuman penjara sebulan dikenakan ke atas Omar, namun samseng ‘Jalan Kebun’ yang menyerang khemah siswa dan ‘Occupy Dataran’ dibebaskan.

“Kita rasa pelik dengan kehakiman di negara ini.  Penjenayah macam kes rogol, atau gangster ‘Hang Kebun’ dibebas dengan bon berkelakuan baik. Sedangkan mereka mengaku bersalah,” katanya kecewa.

Perkhemahan siswa di depan penjara Kajang bermula semalam dengan kehadiran hampir 100 aktivis SMM dan Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM).

Turut hadir memberi sokongan  ialah Ahli Parlimen Hulu Langat, Dr Che Rosli dan Adun Kajang, Lee Kim Sin dan pelakon, Abby Abadi.

Umar Mohamad, lulusan Diploma Keselamatan Industri yang kini menjalani latihan praktikal di Johor Bahru, dipenjara sebulan dan denda RM1,000 kerana dikatakan menghalang tugas penjawat awam.KD

Kantoi !! Utusan Pembohong Besar

Untuk besarkan KLIK imej

Satu je aku nak sebut,setahu aku yang mengikuti perkembangan Pas sejak sekian lama aku tak pernah dengar adanya Pemuda Tahan Lasak Pas.

Tanyalah pemimpin Pemuda Pas sejak dulu sampai sekarang,memang takde !!Yang ada hanya Pemuda Tahan Lasak Umno di tahun 60 an - 70 an dulu.

Dalam bab ni Utusan memang membohong !!! Utusan pembohong besar !!! ~ Tinta Hijau DKB

Presiden Indonesia tolak alasan Najib

Dakwaan kontroversi bekas Menteri Penerangan, Tan Sri Zainuddin Maidin bahawa bekas Presiden Indonesia, BJ Habibie pengkhianat kepada negaranya, terus hangat minggu ini apabila Presiden Susilo Bambang Yudhoyono membangkitkan perkara itu semasa pertemuannya dengan Datuk Seri Najib Abdul Razak.

Presiden Indonesia itu menyentuh perkara berkenaan semasa lawatannya ke Kuala Lumpur pada 18 dan 19 Disember, dengan memberitahu Najib bahawa beliau kesal kerana seorang pegawai Malaysia boleh dipetik berkata sedemikian terhadap bekas Presiden Indonesia dalam akhbar tempatan.

“Saya berharap, dan saya menyuarakan ini kepada Najib, bahawa kita boleh mencegah perkara-perkara seperti ini daripada terus berlaku,” kata Susilo dalam satu sidang akhbar di Lapangan Terbang Halim Perdanakusumah di Jakarta Timur, dipetik Malaysia Kini yang memetik The Jakarta Globe.

Perdana Menteri Malaysia dilaporkan memberitahu Susilo bahawa kenyataan Zainuddin adalah pendapatnya sendiri dan telah dibuat selepas bekas menteri itu bertemu dengan Habibie.Najib memberitahu presiden Indonesia itu bahawa ia adalah musim pilihan raya di Malaysia dan banyak isu telah menjadi sensitif.

Susilo memberitahu sidang akhbar tersebut bahawa beliau tidak nampak sebarang sebab untuk menghina bekas presiden Indonesia itu.“Bagi saya, sama ada akan ada pilihan raya atau tidak, semua orang saling harus melindungi satu sama lain dan tidak perlu memburukkan ketua negara atau bekas ketua negara lain,” katanya.

Zainuddin telah dipanggil Habibie pengkhianat kepada negara yang tunduk kepada tekanan Barat untuk mengeluarkan satu referendum yang membenarkan Timor Timur keluar daripada republik itu, demikian menurut petikan yang disiarkan dalam akhbar Utusan Malaysia.Zainuddin memanggil Habibie dan bekas Timbalan Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai “anjing imperialisme”.KD

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....