Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Jumaat, 24 Februari 2012

Video : Sekitar Demo Bantah Bakar Al Quran Di Depan Kedutaan Amerika

Demo membantah tindakan Amerika di perkarangan kedutaan Amerika di Kuala Lumpur


KUALA LUMPUR, 24 Feb: Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPP) hari ini menyerahkan memorandum bantahan ke Kedutaan Amerika berhubung tindakan tentera Amerika Syarikat yang membuang dan membakar al-Quran yang diambil dari perpustakaan penjara di Pangkalan Udara Afghanistan, Selasa lalu.

Memorandum tersebut diserahkan sendiri oleh Ketua DPPP, Nasrudin Hassan kepada pegawai keselamatan kedutaan dengan diiringi Ketua Penerangan DPPP, Ridhuan Md Noor dan Ketua DPP Wilayah Persekutuan, Kamaruzzaman Mohamad.

Kira-kira 200 orang mengiringi serahan memorandum itu terdiri daripada pemuda dan pemudi termasuk Gerakan Mahasiswa Islam SeMalaysia (Gamis).

Mereka berarak dari Masjid Tabung Haji selepas menunaikan solat Jumaat menuju ke kedutaan AS dengan dikawal kira-kira 50 anggota polis.Laungan takbir, laknat Amerika, hidup Islam bergema sepanjang perarakan aman itu.

Video : BN Perlu Hentikan sikap Pura pura Berhubung Israel
SHAH ALAM, 24 FEB : Kerajaan Barisan Nasional diseru untuk menghentikan sikap hipokrasi dan double standard berhubung isu hubungan dagangan dengan negara haram Israel.
Demikian tegas Timbalan Pesuruhjaya Pas Selangor, Khalid Samad yang mendakwa penjelasan Kerajaan Pusat berhubung isu kapal Israel yang berlabuh di Pelabuhan Klang tidak boleh diterima sama sekali.

"Lebih-lebih lagi dalam keadaan kononnya negara Malaysia adalah juara memperjuangkan nasib rakyat Palestin dan kononnya Malaysia tidak ada sebarang hubungan diplomatik dengan Israel.

"Jadi kita sangat terkejut dengan pendedahan kapal Israel yang biasa berlabuh di Pelabuhan Klang," ujar Khalid sambil menambah alasan anak kapal Israel tidak dibenarkan menjejakkan kaki di pelabuhan sebagai penjelasan 'main-main' oleh Kerajaan Umno/BN.

Lebih mengejutkan, Malaysia berada di kedudukan bawah 20 bagi negara-negara yang mempunyai hubungan dagangan dengan Israel, beritahu Khalid dalam sidang medianya pagi tadi.

Video : Imam Hoslan,kenapa saya baling kasut pada hakim

The Star mohon maaf pada Guan Eng

Akhbar harian bahasa Inggeris The Star terpaksa memohon maaf kepada Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng kerana salah memetiknya semasa perbahasan 'Kaum Cina di persimpangan’, Sabtu lalu.

Permohonan maaf itu berbunyi: "Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng berkata, beliau tidak berkata: ‘Kami tidak bersetuju bahawa Perdana Menteri mesti sentiasa terdiri daripada orang Melayu kerana kami mahu rakyat yang membuat keputusan.’

"The Star telah tersilap mendakwa Lim mengeluarkan kenyataan itu semasa laporan perdebatan beliau dengan Presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek dan juga dalam komentar oleh K Baradan di akhbar itu semalam.

"Kesilapan dalam terjemahan dan ulasan yang bertajuk ‘Semua gembar-gembur tetapi tiada kemuncak?’ itu amat dikesali. The Star memohon maaf bagi kesilapan itu."

Ini adalah penjelasan kedua berturut-turut dari harian milik MCA itu, sejak Isnin.

Walau bagaimanapun, dalam penjelasan yang pertama, akhbar itu hanya menyatakan kesilapan yang dilakukan tetapi tidak memohon maaf.

http://sharpshooterblogger.blogspot.com/

Anwar, pimpinan utama hadir Himpunan Hijau

KUALA LUMPUR 24 Feb: Pimpinan utama KEADILAN, diketuai Ketua Umum, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan menghadiri himpunan Hijau 2.0 bagi membantah loji Nadir Bumi oleh Lynas Advanced Materials Plant di Kuantan, Ahad ini.

Setiausaha Agung KEADILAN, Datuk Saifuddin Nasution Ismail berkata, seluruh ahli KEADILAN juga diarah untuk turut serta dalam himpunan tersebut.

“KEADILAN memberikan sokongan penuh kepada Himpunan Hijau 2.0 yang akan diadakan di Kuantan pada 26 Februari 2012 ini.

“Saya juga telah mengeluarkan arahan kepada semua anggota KEADILAN di Pahang khususnya dan di seluruh Malaysia umumnya untuk turut sama menyokong Himpunan Hijau 2.0 dan kempen Hentikan Lynas,” katanya lagi.

Difahamkan, Presiden KEADILAN, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail akan turut serta dalam himpunan itu, selain Timbalan Presiden, Mohamed Azmin Ali dan naib-naib presiden KEADILAN.

Menurut Saifuddin, temurapat Pimpinan KEADILAN pada 24 hingga 26 Februari ini yang pada awalnya dijadualkan di Lumut, Perak dipindahkan ke Kuantan, bagi memudahkan mereka menghadiri himpunan berkenaan.

Sebelum ini, Naib Presiden KEADILAN dan Ahli Parlimen Kuantan, Fuziah Salleh bersama-sama pimpinan Pakatan Rakyat, NGO dan masyarakat setempat telah bersama-sama menentang projek nadir bumi oleh Lynas di Gebeng, Pahang.

Himpunan dijadual berlangsung di padang Majlis Perbandaran Kuantan Ahad ini seawal jam 9.30 pagi, meskipun semalam pihak berkuasa mula mendirikan pagar di sekeliling padang berkenaan.

PAS sudahpun mengerahkan kira-kira 10,000 ahlinya daripada 14 kawasan seluruh Pahang hadir yang dipimpin bersama Timbalan Presidennya, Mohamad Sabu dan Naib Presiden parti itu, Salahuddin Ayub.

Malah, kepimpinan PAS Terengganu mengerahkan ahlinya- kebanyakan dari Kemaman dan Dungun- daerah yang sangat hampir dengan Pahang- untuk turut serta dalam himpunan itu.Keadilandaily

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....