Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Isnin, 8 Februari 2010

Bekas bendahari PKR Wilayah kembali ke pangkuan Umno

KUALA LUMPUR, Feb 8 — Bekas bendahari Parti Keadilan Rakyat (PKR) Wilayah Persekutuan, Norasidi Salim malam ini menyerahkan borang untuk kembali ke pangkuan Umno dengan mendakwa tidak ada perjuangan membela rakyat yang jelas dalam komponen Pakatan Rakyat (PR) itu.
Beliau yang berada dalam PKR tidak sampai dua tahun juga meramalkan akan ada wakil rakyat bakal keluar parti jika rasa puas hati khususnya yang berkaitan dengan masalah peruntukan kewangan berterusan.
“Kalau masalah berterusan, kalau parti tidak jaga wakil rakyat tidak mustahil wakil rakyat pun keluar,” kata beliau kepada The Malaysian Insider.
Kata beliau, jika mahu berkhidmat “tak akan nak guna air liuh sahaja, wakil rakyat perlukan duit.”
Norasidi tidak merujuk kepada mana-mana pihak tetapi sejak kebelakangan ini ada wakil rakyat PKR yang merungut berhadapan dengan masalah kewangan dan peruntukan menjaga kawasan mereka.
Perkara ini pernah diketengahkan oleh Ahli Parlimen Nibong Tebal Tan Tee Teng, salah seorang wakil rakyat yang disebut-sebut bakal keluar PKR.

“Ketua Polis Negara jahat, Peguam Negara jahat! - Nurul Izzah


KUALA LUMPUR : Berang dengan tindakan parti pemerintah yang tidak pernah berhenti-henti memberi tekanan ke atas keluarganya termasuk rakyat di negara ini, Puteri Reformasi, Nurul Izzah Anwar mengecam Ketua Polis Negara dan Peguam Negara sebagai penjahat terbesar di negara ini.

"Sekitar 1999 dahulu, tidak pernah saya menyangka bahawa saya akan terpaksa berdepan dengan semua hal ini. Dengan tidak semena-mena, keluarga kami dan kita semua turut terjebak dengan amalan konspirasi jahat ini.

"Ketua Polis Negara jahat, Peguam Negara jahat! Kita semua, rakyat Malaysia mesti bersatu padu untuk menghalau mereka yang jahat!" kata beliau ketika menyampaikan ceramah ringkas di sini semalam.

PAS Gesa Ambil Tindakan Ke Atas Blog Hina Tok Guru Nik AzizArtikel Berkaitan Boleh Di Baca DI SINI

Kes Liwat 2 : Laporan Penuh Perbicaraan DS Anwar Ibrahim 8 Feb 2010

Perbicaraan kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim di Mahkamah Tinggi di sini yang masuk hari keempat esok akan menyaksikan pihak pembelaan menyoal balas pengadu dalam kes itu Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Mohd Saiful dijangka akan disoal balas peguam Karpal Singh yang mengetuai barisan pembelaan yang terdiri daripada Datuk Param Cumaraswamy, Datuk C V Prabhakaran, S N Nair, Ram Karpal Singh Deo, Marisa Regina Fernando, dan Mohd Razlan Jalaluddin.

Banyak perkara yang menimbulkan kesangsian dari keterangan-keterangan Saiful pada minggu lepas.


9.20 am: Tim Presiden PKR Dr Syed Hussin Ali dan Setiausaha Agong PKR, Saifuddin Nasution telah tiba.

9.25 am: Anwar tiba bersama isterinya Wan Azizah Wan Ismail serta dua anak perempuannya.

9.26 am: Ahli Parlimen Batu Chua Tian Chang dan Pemimpin PKR Chua Jui Meng measuk ke dalam mahkamah.

9.38 am: Peguam Mr. Sankara & Dato' Param telah tiba. Karpal Singh belum kelihatan

9.46 am: DSAI kelihatan berada di kawasan peguam2 pembelanya, berkata-kata sesuatu dengan mereka.

9.48 am: Nurul Izzah tiba. Masih menunggu Karpal Singh.

9.48 am: Peguam Karpal sudahpun tiba dan masuk ke mahkamah. Menunggu Hakim.

10.00 am: "Mahkamah bangun!" Hakim tiba. Kes disebut. Peguam pemerhti dari Majlis Peguam diperkenalkan.

10.03 am: Karpal memulakan dengan mengemukakan satu permohonan sebelum memanggil saksi untuk disoalbalas. Pendakwa membantah. Hakim bersetuju untuk mendengar permohonan Karpal.

10.05 am: Pendakwa meminta masa untuk bersedia. Karpal menyatakan permohonan ini perlu didengar dahulu. Krpal berhujjah ini bukan perkara main-main, ia adalah serius.

10.10 am: Karpal memohon supaya hakim menarik diri daripada membicarakan kes.

10.11 am: Hakim Mohd Zabidin Mohd Diah menetapkan esok jam 9.30am untuk mendengar permohonan yang difailkan oleh Karpal Singh.

10.12 am: Oleh itu mahkamah ditangguhkan sehingga esok pagi. Tamat untuk hari ini.

Keputusan MB Perak Yang Sah Esok,Mesej DS Nizar


Asalamualaikum dan salam sejahtera

Kepada semua rakyat dan warga Perak, diharap mari kita sama sama berdoa agar Allah SWT menjadikan 5 orang hakim di Mahkamah Persekutauan esok berani dan berlaku adil serta berlaku benar dalam memutuskan kedudukan MB sah bagi negeri Perak. Doakan agar kemenangan di pihak Pakatan Rakyat kerana inilah kerajaan sah yang dipilih rakyat mengikut lunas demokrasi pilihanraya. Tetapi telah dirampas dengan kejam dan tidak bertamaddun oleh UMNO BN yg di ketuai oleh Dato Najib Tun Razak pada 5 Februari 2009, setahun yang lalu.

PM Turki Minta Najib Hentikan Fitnah Terhadap Anwar
KEMAMAN – Ramai pemimpin Negara-negara Islam melihat perkembangan yang berlaku di Malaysia secara dekat dan mencurigai dasar-dasar dan tindakan yang diambil oleh kerajaan, khususnya Perdana Menteri Dato’ Seri Najib Razak

Pengarah Strategik Parti Keadilan Rakyat (PKR), Tian Chua berkata antaranya adalah polisi tidak membenarkan selain Islam menggunakan kalimah Allah dan tindakan kerajaan mendakwa Penasihat PKR, Dato’ Seri Anwar Ibrahim dengan kes liwat.

Menurutnya, Perdana Menteri Turki, Recep Tayyip Erdogan telah menegur Najib terhadap kedua-dua perkara tersebut sewaktu bertemu di Timur Tengah baru-baru ini.

”Saya nak kongsi sedikit apa Tayyip Erdogan sebut ketika bertemu dengan Najib, ia tidak pernah didedahkan kepada umum,

”Tayyip bertanya kepada Najib apa yang sedang berlaku di Malaysia?,”kata Tian Chua ketika menyampaikan ucapan dalam program penerangan DUN Chukai.

Katanya, ketika itu terjadi peristiwa pembakaran gereja dan surau ekoran kontroversi penggunaan kalimah Allah.

”Najib kata….Oh… ini perkara sensitive, kalimah Allah tidak boleh digunakan oleh orang bukan Melayu,

”Tayyip Erdogan kata, nanti sekejap………anda orang Melayu, saya orang Turki tidak ada persamaan diantara awak dengan saya, selain daripada Islam, yang sama kalau boleh dipakai di Turki (mesti) boleh di pakai di Malaysia,”ujar Tian Chua lagi.

Katanya, Erdogan menegaskan kalau Najib tidak mahu berpegang dengan Islam tidak ada apa-apa hubungan antaranya dengan Erdogan, kerana kata Erdogan beliau berbangsa Turki dan Najib berbangsa Melayu.

Oleh kerana itu, kata Tian Chua, Erdogan menegaskan hubungan antara mereka adalah atas satu kalimah yang sama, iaitu Islam.

Justeru, kata Tian Chua, Erdogan berkata kepada Najib, di Turki orang-orang Kristian boleh menggunakan kalimah Allah, mengapa di Malaysia tidak berlaku demikian.

Berhubung dengan kes pendakwaan liwat terhadap Anwar, Tian Chua berkata, Erdogan meminta Najib menghentikan segala fitnah yang sedang berlaku.

Tian Chua berkata, menurut Erdogan, sikap dan tindakan politik yang sedang diambil oleh kerajaan Malaysia sedang memecahbelahkan dan meruntuhkan dunia Islam.

Ia adalah kerana, kata Tian Chua, Erdogan menganggap tindakan mendakwa dan menjatuhkan Anwar, seteru politik Najib, dengan fitnah skandal seks akan menjadikan umat Islam dipandang rendah dan akan ditindas.

”Erdogan bertanya kepada Najib, apa yang terjadi kepada Brother Anwar, Najib kata, oh…kali ini ada bukti terhadap Anwar dan mahkamah akan putuskan dan beliau (Najib) tidak campurtangan,”kata Tian Chua.

Namun menurut Tian, Erdogan berkata kepada Najib, supaya Najib jangan berbohong kerana menurut Erdogan beliau telah melihat bagaimana perjalanan mahkamah yang berlaku ketika fitnah yang sama terhadap Anwar sebelum ini. BO

Video | Anwar cabar Najib berdebat: Siapa menghianati Melayu?

Pemimpin PAS raikan Kedatangan Gong Xi Fa Cai Bersama Masyarakat Tionghua


walaupun Menteri Besar Dato' Ahmad Said baru sahaja memberikan 'wang ehsan' kepada masyarakat Cina di Kemaman, namun ia tidak menghalang mereka hadir bersama dalam program PAS.

Artikel Berkaitan Boleh Di Baca DISINI

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....