Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Khamis, 6 Disember 2012

Video : 14 pesalah lalu lintas saman AES tidak mengaku salah


Pemandu yang dikenakan saman Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES) hadir di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur pada Khamis.

Seramai 14 OKS yang berdaftar di bawah Kempen Anti Saman Ekor (KASE) tidak mengaku salah dan minta untuk dibacarakan semula.

Polis rampas komputer riba pendakwah bebas

KUALA LUMPUR: Pihak polis bertindak merampas komputer riba milik seorang pendakwah bebas Wan Ji Wan Hussien kira-kira jam 12.30 tengah hari tadi, ekoran kritikannya terhadap seorang sultan beberapa minggu lalu.
 
Beliau yang dihubungi Harakahdaily, berkata dua orang polis masing-masing berpakaian uniform dan biasa menyerbu rumahnya.

"Ketika itu saya sedang baca buku, mereka datang dan merampas komputer riba katanya untuk menjalankan siasatan berhubung kritikan saya lepas," katanya.

Oktober lalu, beliau telah dipanggil ke balai Shah Alam, Seksyen 9  untuk memberikan keterengan ekoran dakwaan menghina sultan dalam satu 'posting' di Facebooknya.

Beliau disiasat, atas dakwaan berkaitan dengan isu kebebasan bersuara.Sebelum ini, polis juga telah merampas telefon bimbitnya.Hrkh

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....