Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Sabtu, 9 Januari 2010

Salehuddin harap mesyuarat PKR malam ini terima surat letak jawatan

KUALA LUMPUR, Jan 9 — Datuk Salehuddin Hashim mengulangi beliau tidak akan menarik balik keputusannya untuk melepaskan jawatan setiausaha agung parti itu berkuat kuasa hujung bulan ini.
Setiausaha agung sejak April 2008 itu menegaskan pendiriannya itu ketika Biro Politik parti itu, yang dijadual bermesyuarat malam ini, dijangka membincangkan sama ada menerima keputusan beliau ataupun sebaliknya.
“Saya sudah pun memutuskan untuk meletakkan jawatan... saya tidak mahu menarik balik surat letak jawatan saya,” kata beliau.
Kata Salehuddin, yang juga merupakan setiausaha pengelola sejak 2004 sebelum dilantik sebagai setiausaha agung berkata, beliau membuat keputusan itu selepas mengambil kira kedudukannya dan “kini masa untuk parti bergerak ke depan.”

Isu Pas Selangor:Hasan Ali sedang mengadap jawatankuasa disiplin PAS

KUALA LUMPUR, Jan 9 — Seorang lagi pemimpin PAS Selangor, Datuk Dr Hasan Ali iaitu pesuruhjaya negeri itu, sedang memberi keterangan lisan kepada jawatankuasa disiplin berhubung tuduhan menjejaskan kewibawaan PAS selaku anggota Pakatan Rakyat.
Beliau ditemani empat pemimpin PAS Selangor sebagai saksi.
Hasan yang juga Exco Kerajaan Negeri Selangor tiba di pekarangan Ibu Pejabat PAS di Jalan Raja Laut di sini kira-kira pukul 2.53 petang.
Beliau dijadual untuk menghadap jawatankuasa disiplin yang dipengerusikan oleh Naib Presiden PAS Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man mulai 3 petang.
Pertemuan itu sepatutnya diadakan sebelah pagi tadi tapi ditangguhkan sehingga 3 petang ini.
Penangguhan itu ekoran majlis taklimat isu-isu semasa anjuran parti itu di Shah Alam.
Hasan yang didampingi The Malaysian Insider sebelum memasuki pejabat PAS enggan mengulas apa-apa.

Orang Islam Yang Faham Agama Tidak Mungkin Bakar Gereja - Dr Asri

PETALING JAYA: Bekas Mufti Perlis, Dr Asri Zainul Abidin hari ini berpendapat insiden membakar tiga gereja pagi semalam, tidak mungkin dilakukan oleh seorang muslim yang faham agamanya dalam erti kata yang sebenar.
"Tindakan seperti itu hanya dilakukan oleh orang-orang jahil yang tidak faham bagaimana tabiat sebenar agama yang mulia ini," kata Dr Asri ketika menghubungi mStar Online sebentar tadi.
Kata beliau, jika insiden tersebut ada kaitan dengan isu nama Allah yang sedang panas diperdebatkan sekarang, kemungkinan ia dilakukan oleh salah satu dari golongan berikut: pihak yang fanatik di kalangan orang Islam yang tidak memahami disiplin Islam berhubung dengan tempat-tempat ibadah agama lain, pihak yang fanatik di kalangan orang Kristian yang cuba menimbulkan provokasi atau pihak yang cuba mengambil kesempatan politik dari ketegangan agama di negara ini dengan tujuan-tujuan tertentu.
"Tindakan merosakkan atau memusnahkan tempat ibadah agama lain tanpa alasan yang benar adalah bertentangan dengan ajaran Islam yang murni.

VIDEO:CERAMAH DS ANWAR IBRAHIM DI CEROK TOK KUNVideo:Demo "Isu Allah" Disekitar Masjid Negara Dan Kampung Baru


Video Ehsan Greenboc & Malaysiakini.TV

Isu Kalimah Allah:Agung titah semua pihak bertenang, hormati tempat ibadah


KUALA LUMPUR, 8 Jan — Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin menitahkan seluruh rakyat Malaysia supaya saling menghormati tempat-tempat ibadah tanpa mengira kaum.
Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan Istana Negara hari ini, Seri Paduka amat berharap agar semangat perpaduan dan hormat menghormati antara kaum dan agama yang menjadi tunjang kekuatan negara ini sentiasa dijaga.
Tuanku Mizan menitahkan semua pihak terutamanya umat Islam agar bertenang berikutan keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur berkaitan penggunaan kalimah Allah.
Seri Paduka menzahirkan harapan itu memandangkan kerajaan sedang mengambil langkah-langkah yang perlu berikutan keputusan mahkamah itu dan semua pihak sentiasa menghormati kesucian ajaran dan kedudukan agama Islam sebagai agama rasmi Persekutuan Malaysia.

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....