Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Sabtu, 20 Oktober 2012

Panas !! MT Umno terima laporan BN tumbang pada PRU13

Blogger Umno Reform, Anuar Mohd Nor mengatakan bahawa ada satu laporan dihantar ke Majlis Tertinggi Umno menyatakan bahawa Barisan Nasional (BN) bakal tumbang pada PRU 13 nanti.

Dalam laporan tersebut, BN dikatakan akan tewas di negeri Wilayah Persekutuan, Selangor, Perak, Negeri Sembilan, Kedah, Kelantan dan Terengganu. Sementara di Johor pula bakal menyaksikan banyak kerusi BN dirampas Pakatan Rakyat (PR).

Laporan tersebut menyatakan puncanya adalah kerana etnik Cina di seluruh negara nampaknya sudah membuat keputusan untuk menolak BN. Lihat bawah.

Apa puncanya etnik Cina menolak BN? Apakah kerana mereka sudah faham yang selama ini, BN hanya meneruskan formula penjajah British dalam mentadbir Malaysia?

Atau kerana mereka sudah tidak lagi berjaya ditakutkan dengan momok 13 Mei?

Yang paling penting sekarang ialah kesediaan semua pihak untuk memperkukuhkan negara bangsa Malaysia.

Kita tidak harus lagi hidup terpisah-pisah dalam negara ini. Jangan biarkan lagi politikus yang tentukan halatuju negara.

Rakyat harus bangkit mendesak politikus agar mengikut kemahuan mereka. Ini boleh dilakukan! Bagaimana? Mulakan dengan laman sosial seperti Facebook, Twitter dan Youtube.

Kemudian, kembangkan melalui tindakan.

Jika benar BN bakal tumbang. Biarlah ianya berlaku secara aman. Pertukaran kerajaan atau pemerintahan adalah perkara biasa.

Motogp Sepang : Sejarah Tercipta,Pelumba Malaysia Bermula Dipetak Pertama


Tahniah !!! Sejarah tercipta apabila pelumba Moto 3 Malaysia,Zulfahmi Khairuddin akan memulakan perlumbaan di Motogp Sepang esok di petak pertama.

Zulfahmi mencatat sejarah sebagai pelumba pertama Malaysia dan Asia yang memulakan perlumbaan di petak pertama dalam kategori Moto 3 yang menggantikan kategori 125 bermula awal tahun ini.

Aku cuti berblog esok kerana akan berada di Sepang untuk menyokong Zulfahmi.Harap Zulfahmi dapat tempat pertama esok atau sekurang kurangnya podium.

Go Fahmi go...go 63 go...Berikut catatan masa kelayakan pelumba Moto 3 yang baru tamat sebentar tadi :

MALAYSIAN MOTORCYCLE GRAND PRIX
Moto3 Qualifying Practice Classification 2012 
Sepang, Saturday, October 20, 2012

Pos. Num. Rider Nation Team Bike Km/h Time Gap 1st/Prev.

 1 63 Zulfahmi KHAIRUDDIN MAL AirAsia-Sic-Ajo KTM 221.2 2'13.885
2 94 Jonas FOLGER GER Mapfre Aspar Team Moto3 Kalex KTM 219.1 2'14.151 0.266 / 0.266
3 11 Sandro CORTESE GER Red Bull KTM Ajo KTM 219.8 2'14.599 0.714 / 0.448
4 96 Louis ROSSI FRA Racing Team Germany FTR Honda 214.9 2'14.681 0.796 / 0.082
5 39 Luis SALOM SPA RW Racing GP Kalex KTM 217.5 2'14.817 0.932 / 0.136

Video : Movie Trailer Jelajah Merdeka Rakyat Anwar Di Sabah
Jelajah Merdeka Rakyat Anwar Ibrahim Di Sabah 12/10/2012

Hina Orang Asli : NGO Tuntut MB Pahang Mohon Maaf


KUANTAN – Gabungan Tukar MB Pahang (Tukar) tidak bersetuju dengan tindakan Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Diraja Adnan Yaakob yang didakwa menghina Orang Asli ketika berhimpun di pekarangan Wisma Sri Pahang, tiga hari lalu.

Penyelarasnya, Lee Chean Chung berkata, sebagai pemimpin, beliau seharusnya lebih terbuka serta tidak mengeluarkan kata-kata negatif yang boleh menyinggung perasaan orang lain.

“Jika beliau (Adnan) marah sekalipun, tidak perlulah mengeluarkan perkataan yang tidak sepatutnya. Tindakannya itu seolah-olah tidak menghormati golongan bawahan.

“Mereka juga sebahagian daripada rakyat Pahang dan mungkin juga salah seorang daripada pengundi beliau. Jadi, mereka sepatutnya mendapat layanan yang sebaiknya,” katanya pada sidang media semalam.

Turut hadir, Penyelaras Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Pahang, Kamarul Hatta Mohamed Ali, Ahli Jawatankuasa Sunflower Electoral Education Developement (Seed) Pahang, Toh Chin Hong dan wakil Stop Lynas, Arumugam.

Video : Menarik !! Jom Tengok Dr Wan Azizah Masak Kek
Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail hari ini membawa kempen kesedaran ke atas peningkatan kes jenayah ke dapur rumahnya sendiri -- melalui demonstrasi memasak kek keju kepada sekumpulan kaum ibu.

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....