Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Jumaat, 21 Mei 2010

Facebook Hina Nabi Muhammad SAW


JEDDAH: Masyarakat Islam di seluruh dunia semalam menyuarakan kemarahan terhadap kumpulan Facebook dan laman web untuk menjadikan 20 Mei (semalam) sebagai ‘Hari Setiap Orang Lukis Muhammad.’
Laman Facebook itu menggalakkan pengguna menghantar imej Nabi Muhammad (SAW) semalam sebagaimembantah ancaman terhadap penerbit siri South Park kerana menyelar Rasulullah dalam satu episodnya awal tahun ini.Pelukis kartun Amerika Syarikat, Molly Morris menetapkan 20 Mei untuk menyokong siri televisyen Amerika itu.Norris kemudian menyesal terhadap tindakannnya.Dalam satu wawancara, dia berkata, dia berharap cadangan itu tidak akan menjadi realiti.
Cadangannya itu juga mencetuskan pertelingkan antara pengguna Facebook dengan satu pihak mempertahankan hak terhadap kebebasan bersuara dan satu lagi, majoritinya umat Islam, mendesak supaya laman ditutup dan lukisan itu dihentikan.Kumpulan berkenaan mempunyai 43,000 ahli yang berkongsi kartun dan video.

Santai Bersama Keluarga Tinta Hijau-DKBKenangan sekeluarga semasa berkunjung ke Lata Belatan Jabi Besut Terengganu dan Lata Tembakah Hulu Besut Terengganu.

Sambutan Hari Guru Pasti Peringkat Kawasan Besut

Ucapan YDP Kaw. Besut Ust W. Azhar W. Ahmad.Turut kelihatan Tim YDP Kaw. Besut,Hj Hasan Salleh(2 dari kiri),Ketua DPP Kaw. Besut Ust Zulkifli Kadir(kanan) dan Tim. Ketua Pengarah Pasti Kaw. Besut saudara Zahari Awang
Ucapan Tim Pengarah Pasti Kaw. Besut saudara Zahari Awang
BBQ...BBQ...BBQ...
Di sediakan AJK DPP Kawasan Besut

Slide Video : Majlis Jamuan Bulanan Pas Caw. Beris Pak AbuMajlis Jamuan Bulanan,antara aktiviti Pas Cawangan Beris Pak Abu yang diadakan pada minggu pertama setiap bulan bertempat di Madrasah Hj Husin Beris Pak Abu.

Gambar : Sekitar Himpunan Membantah Lesen Judi Bolasepak

Di perkarangan Masjid Negeri Sultan Idris Shah 11, Ipoh Perak
1000 rakyat Perak hadir
Di Masjid Sungai Nibung Bayan Baru...LAGI GAMBAR KLIK DISINI
Hadapan Masjid Jamek Kuala Lumpur

Najib Akan Umum Rombakan Kabinet?

PETALING JAYA: Mungkinkah akan berlaku rombakan Kabinet dalam masa terdekat ini.
Itu cakap-cakap yang kian hangat diperkatakan di kalangan Jemaah Menteri dan pemerhati politik sekarang.
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dikatakan akan mengumumkan barisan baru anggota Kabinet pada bila-bila masa.
"Akan ada rombakan tapi belum tahu masa untuk diumumkan," kata sumber kepada mStar Online di sini hari ini.
Berdasarkan perubahan pucuk pimpinan MCA yang kini diterajui Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek, Najib mungkin tidak akan mengambil masa lama untuk membawa masuk kembali beliau ke Kabinet.
Walaupun sebelum ini dilaporkan, kedudukan sebagai menteri kanan bukan keutamaan Chua ketika ini namun kedudukannya sebagai Presiden MCA tidak boleh diketepikan begitu sahaja oleh Najib.

“Laporan Sinar tidak betul. Mengelirukan.” - Nizar

KUALA LUMPUR : "Saya menafikan apa yang dilaporkan oleh Sinar Harian dan merasa sangat kesal dengan laporan yang mempunyai unsur fitnah, pembohongan dan perlu diperbetulkan segera oleh pihak yang terbabit.

"Sinar harian perlu membuat pembetulan secara terbuka dalam akhbarnya atau mengadapi tindakan mahkamah," kata Timbalan Pesuruhjaya PAS Perak, Datuk Seri Ir. Muhammad Nizar Jamaluddin ketika dihubungi media.Beliau sebelum itu diminta mengulas laporan halaman hadapan sinar harian Edisi Perak bertarikh 20 Mei yang menimbulkan kekeliaruan banyak pihak.
"Saya rasa semua pihak yang hadir dalam Dailog Pimpinan PAS Perak dengan Paderi dari Seluruh Gereja di seluruh Daerah Kinta dapat memahami dengan jelas apa yang diucapkan oleh pihak PAS dan pihak Paderi" jelas beliau.

Beliau berkata,tidak ada satu pun ucapan dari mana-mana pihak yang boleh dikaitkan dengan tajuk 'Kristian Tolak PAS' seperti yang disiarkan Sinar harian.

Gambar Gambar Istimewa Tok Guru Nik Aziz

Tertidur keletihan..maklumlan jadual harian Tok Guru memang padat,semoga Tok Guru dipanjangkan umur untuk terus memimpin kita
Makan nasi bungkus je? 20 tahun menjadi MB masih mengekalkan ciri2 kesederhanaan
Sembahyang kat pondok tepi sawah je
Walaupun bertaraf Ulama,tapi tidak kekok menjadi makmun pada rakyat biasa.Tabik Tok Guru

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....