Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Selasa, 23 Ogos 2011

PAS Sedia Hadapi Saman Fitnah Umno


KUALA TERENGGANU: PAS bersedia menghadapi saman fitnah yang bakal dikemuka Umno berhubung isu pemeriksaan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) ke atas sebuah gereja di Petaling Jaya baru-baru ini.

Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, Umno berhak berbuat demikian dan PAS pula berhak mempertahankan kenyataan pemimpinnya.

"Ikut dia (Umno)...dia nak saman itu hak dia, hak kita membela diri," katanya kepada pemberita ketika ditemui selepas penangguhan persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Terengganu, di sini, Selasa.

Beliau diminta mengulas berhubung saman fitnah RM10 juta yang bakal dikemukakan Umno terhadap Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali berhubung kenyataannya yang mengaitkan Umno dengan pemeriksaan Jais di Gereja Methodist Damansara Utama pada 3 Ogos lepas.

Abdul Hadi juga menegaskan parti itu tetap mempertahankan Mustafa kerana percaya kenyataan beliau disokong bukti kukuh.

Ditanya sama ada beliau telahpun ditunjukkan bukti-bukti tersebut oleh Mustafa, Abdul Hadi berkata: "InsyaAllah...".

Semalam, Setiausaha Badan Perhubungan Umno Selangor, Datuk Seri Mohd Zin Mohamed dalam sidang medianya memberitahu selain Mustafa, pihak lain yang dikenal pasti terlibat termasuk mereka yang menerbitkan kenyataan itu juga akan disaman. - BERNAMA

Kes liwat Anwar: Sampel sperma dari dubur Saiful tak ‘layak’ dijadikan bukti


KUALA LUMPUR, 23 Ogos — Pakar forensik Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata spesimen sperma diambil dari bahagian dubur Mohd Saiful Bukhari Azlan tidak boleh digunakan sebagai bahan bukti dalam kes liwat kerana keadaannya telah terjejas dan hanya diperoleh 56 jam selepas hubungan seks didakwa berlaku.

Dr David Wells mendakwa sampel-sampel DNA yang diperoleh tidak mungkin sesuatu yang “bermakna” dan adalah penting ia telah dihantar untuk tujuan analisis dengan segera.

“Selepas satu tempoh yang lama, sampel tidak berada dalam keadaan baik,” kata beliau di mahkamah hari ini.

Sebelum ini, mahkamah diberitahu bahawa spesimen DNA Saiful diperoleh 56 jam selepas perbuatan seks iaitu ketika dia pergi ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk pemeriksaan perubatan pada 28 Jun 2008 dan kemudian membuat laporan polis.

Mahkamah juga pernah diberitahu bahawa spesimen DNA disimpan 43 jam lagi dalam kabinet oleh pegawai penyiasat Supt Jude Pereira sebelum ia dihantar kepada ahli kimia kerajaan untuk dianalisis.

Dr Wells menekankan dalam borang perubatan Saiful mengatakan terdapat darah dalam dubur, namun keputusan pemeriksaan mendapati sebaliknya.

Beliau juga berkata borang itu tidak diisi dengan lengkap.

“Ia mesti diisi untuk menunjukkan semua pemeriksaan. Saya keliru dengan bahagian penting yang hilang,” kata Dr Wells.

Anwar didakwa meliwat bekas pembantunya, Saiful di sebuah kondominium di Bukit Damansara antara pukul 3.10 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun 2008.

Beliau boleh dijatuhkan hukuman sehingga 20 tahun penjara jika disabit kesalahan di bawah Seksyen 377B Kanun Keseksaan tetapi hukuman sebat tidak akan dijalankan kerana faktor umur.TMI

Video : Mesti Lihat !!! Tazkirah Ramadhan Oleh Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat
Muhasabah Ramadhan disampaikan oleh Ulama' Terkenal, Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....