Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Selasa, 7 September 2010

Polis Percaya Sosilawati Masih SelamatPolis percaya pengasas Nouvelle Visages, Datuk Sosilawati Lawiya, 44, yang dilaporkan hilang sejak 30 Ogos lalu berada dalam keadaan selamat walaupun kehilangannya itu masïh misteri.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan, berkata siasatan terhadap kereta BMW X5 hitam milik jutawan berkenaan yang ditemui malam tadi juga tidak menemui sebarang kesan mencurigakan termasuk kesan diculik.

KM Sarawak: Tiada Tanda Taib Mahmud Sedia Berundur


7 Sept - Ketua Menteri Sarawak Tan Sri Abdul Taib Mahmud kelihatan sudah bersiap sedia untuk menerajui BN Sarawak menghadapi pilihan raya negeri, walaupun beliau sebelum ini mengeluarkan kenyataan bahawa beliau mungkin akan berundur apabila tiba masanya.
Pendapat ramai di Sarawak ketika ini ialah beliau sememangnya pemimpin untuk Sarawak ketika ini.
Seorang penulis terkenal Amerika Denis Waitley pernah berkata: Ada dua pilihan utama dalam kehidupan, iaitu untuk menerima keadaan mengikut seadanya, atau mengambil tanggungjawab untuk mengubahnya.
Nampaknya anggota Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) tidak mahu menggoncang kestabilan, kerana mereka berpendapat hanya beliau sahaja yang mampu mengekalkan perpaduan di kalangan pemimpin-pemimpin parti komponen dalam BN Sarawak.
Kriteria itu merupakan perkara penting untuk menerajui negeri dan mesej ini jelas disuarakan oleh mesyuarat Majlis Tertinggi PBB di Kuching Ahad lalu, sekaligus menggambarkan kedudukan kukuh Taib dalam parti.
Menurut satu sumber parti, pemimpin-pemimpin penting PBB bimbang sekiranya Taib yang menjadi Ketua Menteri Sarawak sejak 1981 mengundurkan diri sebelum pilihan raya negeri, ia mungkin menggugat kestabilan parti dan juga BN Sarawak.
"Ramai di kalangan anggota BN Sarawak bimbang sekiranya Taib tidak cukup mantap untuk menerajui pilihan raya. Apa sahaja pendapat anda tentangnya, dia mempunyai kepimpinan uang kukuh bagi memastikan segalanya berjalan lancar semasa pilihan raya, dan jentera pilihan raya bersatu di bawah satu pentadbiran," katanya.
"Sekiranya Taib mengambil keputusan untuk berundur sekarang, bagaimana penggantinya dapat mengekalkan perpaduan dalam parti, terutama dalam menangani isu-isu seperti calon berpotensi dan permainan politik dalaman yang akan memberi kesan terhadap jentera semasa tempoh berkempen?" tambahnya.
Beliau berkata sebarang keputusan terlalu awal di pihak Taib untuk berundur ketika ini pastinya akan menggugat kestabilan parti.
Keadaan ini secara tidak langsung memberi penjelasan kepada tindakan timbalan presiden parti PBB Tan Sri Alfred Jabu yang mengumumkan bahawa 71 cawangan PBB menyuarakan ikrar taat setia kepada Taib untuk terus memimpin sebagai Ketua Menteri, Pengerusi BN Negeri dan Presiden PBB.
Katanya kepimpinan Taib amat penting dan diperlukan bagi mengekal kestabilan politik Sarawak, keamanan, keharmonian serta perpaduan yang tidak tergugat, dan kerajaan negeri memerlukan Taib untuk mengekalkan disiplin bagi memastikan kerjasama kukuh antara parti-parti komponen BN Sarawak, di samping menjanjikan prestasi yang cemerlang dan berintegriti dalam BN.

13 ADUN PKR Sokong Azmin Tanding Timbalan Presiden


PETALING JAYA: Selepas menerima sokongan daripada 20 Ahli Parlimen Parti Keadilan Rakyat-BACA DISINI-, Naib Presiden parti, Mohamed Azmin Ali terus menerima 13 lagi sokongan daripada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) parti itu untuk bertanding jawatan Timbalan Presiden.

Kesemua 13 berkenaan adalah ADUN dari negeri Selangor dan Negeri Sembilan.Sokongan berkenaan dinyatakan dalam satu sidang media khas di Shah Alam sebentar tadi.

Lima ADUN yang hadir pada sidang media berkenaan ialah Yaacob Sapari (Kota Anggerik), Dr Xavier Jayakumar (Seri Andalas), Nik Nazmi Nik Ahmad (Sri Setia), Amirudin Shari (Batu Caves) dan Suhaimi Shafie (Seri Muda).Bagaimanapun lapan daripada 13 ADUN berkenaan tidak hadir.Mstar

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....