Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Jumaat, 18 Mac 2011

Umno Bawa Umi Hafilda Dan Mat Nor Deris Ke Besut Untuk Ganggu Program PGU Pas !!!Ulasan YDP Kawasan Besut pada minit ke 4:54


Ceramah oleh Mat Nor Deris dan Umi Hafilda semata mata untuk mengganggu Program PGU Pas
Ceramah pimpinan PR sempena PGU yang diuar uarkan lebih awal dari ceramah Umno

Nampaknya Umno Besut tidak senang duduk dengan Program PGU 2 yang diadakan di Besut secara besar besaran.Selepas padat dengan pelbagai program pada siang 19/3/2011 ceramah Perdana pula yang turut membababitkan Presiden Pas dan Azmin Ali diadakan.

Aneh dan berniat mengganggu program Pas,Umno secara tergesa gesa turut menganjurkan Ceramah pada tarikh yang sama di tempat berhampiran.Siapa penceramah mereka ???.Tidak lain dan tidak bukan perempuan yang sarat dengan masaalah peribadi dan penuh kontroversi Umi Hafilda !!!! siapa lagi ??? Mat Nor Deris yang semasa dalam Pas dulu lantang mengkafirkan Umno,ni bukan main tuduh atau fitnah tapi disahkan Timbalan Pesuruhjaya Pas Kelantan Ust Nik Amar LIHAT DISINI.

Inilah pe nceramah yang mampu dibawa Umno ke Besut yang sudah pasti ceramahnya nanti penuh dengan fitnah dan maki hamun.Ini secara tidak langsung menambahkan lagi rasa benci rakyat pada Umno.Tahniah Umno !!!!

Cubaan Umno untuk ganggu ceramah Pas tidak sedikitpun menggusarkan kami ahli dan penyokong Pas Besut.Ambo malas nak ulas panjang.Korang tengok je ulasan YDP Kawasan Besut kat video diatas pada minit ke 4:54.

SALAM DARI AMBO TINTA HIJAU DARI KAKI BUKIT

Dun Sarawak bubar 21 Mac?

Bangunan Dewan Undangan Negeri Sarawak


Dewan Undangan Negeri (Dun) Sarawak kemungkinan dibubarkan pada 21 Mac ini bagi membolehkan pilihan raya negeri kesepuluh diadakan.

Jika desas-desus itu menjadi kenyataan, ada kemungkinan pilihan raya dilangsungkan pada 16 April sementara 9 April adalah hari penamaan calon.

Semalam Ketua Menteri, Tan Sri Abdul Taib Mahmud ( gambar kiri )tidak memberikan sebarang ulasan kepada media selepas menghadiri Mesyuarat Kabinet Sarawak di Wisma Bapa Malaysia di sini.

Pada sebelah pagi, beliau mengadakan pertemuan dengan Yang Dipertua Negeri, Tun Abang Mohammad Salahuddin Abang Beriang di Astana Negeri.

Sementara itu, lawatan bersama Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin ke negeri ini pada Sabtu ini dikatakan mempunyai kaitan dengan pilihan raya negeri.

Sarawak mengadakan pilihan raya negeri kesembilan pada 20 Mei 2006 bagi memilih 71 Adun di mana 9 Mei ialah hari penamaan calon.

Ketika itu, Dun Sarawak dibubarkan pada 24 April 2006 oleh Yang Dipertua Negeri, Tun Abang Muhammad Salahuddin Abang Barieng atas nasihat Taib.Hrkh

Video : Kenyataan media Pendirian Kelantan Berkenaan Isu Judi
Sidang Media pendirian kerajaan negeri kelantan berkenaan isu judi khasnya loteri bersama pemimpin pakatan rakyat

Video : Bahang Menjelang PGU 2 ( Pas Ganti Umno ) Di Besut Semakin Hangat
Bahang Suasana dan persiapan menjelang PGU 2 (Pas Ganti Umno ) yang diadakan di Besut semakin hangat.
Juga ulasan YDP Kawasan Besut Ust W Azhar W Ahmad tentang perjalanan persiapan dan ceramah Umno yang diadakan ditempat berhampiran dan tarikh yang sama dengan ceramah Pas..


SALAM DARI AMBO TINTA HIJAU DARI KAKI BUKIT

Hina rakyat Malaysia di luar negara, Nazri digesa minta maaf

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Aziz digesa meminta maaf kepada rakyat Malaysia yang bekerja di luar negara kerana membuat kenyataan yang menyinggung perasaan mereka baru-baru ini.

Gesaan itu dibuat Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok ( gambar ) susulan kenyataan Nazri yang menyatakan rakyat Malaysia yang berada di luar negara tidak layak mengundi secara pos kerana tidak sayangkan negara.

Menurut Teresa, kenyataan Nazri itu sangat tidak sensitif, tidak menghormati dan sangat melukakan hati dan sanubari rakyat Malaysia di luar negara.

“Kenyataan Nazri menonjolkan kebebalan beliau tentang sumbangan rakyat Malaysia melalui duit yang dihantar dari luar negeri,” kata Teresa mengulas kenyataan tersebut.

Nazri sebelum ini berkata rakyat Malaysia yang memilih untuk menetap di luar negara berbuat demikian kerana tidak sayangkan Malaysia dan kerana itu mereka tidak perlu diberikan hak mengundi secara pos.

Teresa seterusnya mahu Nazri menarik balik kenyataan beliau dan meminta maaf secara ikhlas terhadap kenyataannya itu yang disifatkan tidak menghargai sumbangan dan peranan rakyat Malaysia yang berada di luar negara.

“Jika beliau gagal berbuat demikian, ia akan menjadi satu lagi sebab kukuh untuk rakyat Malaysia terus menetap dan bekerja di luar negeri dan menjauhkan diri daripada menteri seperti Nazri,” kata Teresa.Keadilandaily

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....