Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Rabu, 27 Julai 2011

Pengawal peribadi Anwar beri keterangan susulan keganasan polis

KUALA LUMPUR: Pengawal peribadi Datuk Seri Anwar Ibrahim, Fayyadh Afiq Al Bakqry tiba di balai polis Jalan Travers untuk memberikan keterangan susulan laporan yang dibuatnya minggu lalu.Ia berhubung tindakan ganas polis yang menyebabkan beliau mengalami kecederaan teruk pada perhimpunan aman Bersih 2.0, 9 Julai lalu..

Fayyadh yang kelihatan tenang dan memakai kemeja hitam tiba kira-kira jam 2.40 petang dengan diiringi peguam N Surendran, Latheefa Koya dan Fadiah Nadwa Fikri.

Beliau sebelum ini mengalami kecederaan teruk di muka apabila hampir keseluruhan tulang pipi kirinya nya retak akibat tembakan kanister yang dilepaskan polis tepat ke arahnya.

Tembakan gas itu dilepaskan di KL Sentral ketika perhimpunan aman 9 Julai lalu berlansung.

Latheefa ketika ditemui di perkarangan balai polis ditemui berkata, Fayyadh sepatutnya tidak perlu hadir kerana masih dalam tempoh rawatan. Namun, polis mengeluarkan notis 111 yang mengehendakinya untuk memberi keterangan.

“Notis 111 kebiasannya diberi kepada mereka yang terlibat dalam kes jenayah.

“Tapi, beliau tiada pilihan dan terpaksa memberikan keterangan dan kami datang atas asas notis tersebut. Polis macam tak boleh bersabar,” kata Latheefa.

Sementara itu peguam, Fadiah Nadwa Fikri berkata tembakan kanister gas pemedih mata yang terkena Fayyadh, tepat dihalakan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim pada itu.

“Fayyadh memegang tangan kiri Anwar dan beliau bergerak ke hadapan untuk menghalang peluru yang jelas dilihatnya menuju kepada Datuk Seri Anwar.

“Malah Fayyad menyatakan beliau masih boleh nampak ada lagi kanister gas pemedih mata yang melepasi aras kepala mereka ketika kumpulan tersebut mengundur ke eskalator ,” katanya.

Fadiah berkata, 30 soalan yang diajukan dengan keterangan diberikan berhubung kejadian dan lokasi oleh pegawai penyiasat ASP Arikrishna.Keadilandaily

Tiada ulasan:

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....