Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Khamis, 9 Ogos 2012

Menarik !!! Logo Merdeka Pakatan Rakyat

Logo rasmi sambutan ulangtahun kemerdekaan ke-55 oleh Pakatan Rakyat. Logo tersebut dipilih dari pereka Ilusenidesign.com. Tentu Rais Yatim jeles!!Nampak agak menarik dan tak menampakkan milik sesiapa, hanya milik rakyat Malaysia!!

PETALING JAYA - Pakatan Rakyat (PR) sepakat menggunakan tema dan logo alternatif iaitu Sebangsa Senegara Sejiwa bagi menyambut Hari Kemerdekaan tahun ini.

Perikatan itu akan mengadakan sambutan Hari Kemerdekaan PR peringkat kebangsaan di Selangor, 30 Ogos ini.

Menurut Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali, PR sepakat menggunakan tema dan logo yang sama bagi sambutan peringkat kebangsaan PR dan empat negeri di bawah pemerintahan PR iaitu Selangor, Pulau Pinang, Kedah dan Kelantan sedia menyambut menggunakan tema dan logo yang sama.

"Bagi sambutan Hari Malaysia pula, PR menetapkan sambutan akan diadakan di Sabah pada 15 September dan 16 September di Sarawak," katanya.

Namun demikian, empat negeri di bawah PR bebas menggunakan tema Hari Kebangsaan negeri masing-masing bagi sambutan negeri.

"Mereka bebas menggunakan tema negeri masing-masing bagi sambutan peringkat negeri tetapi bagi sambutan peringkat kebangsaan Pakatan, kita akan guna tema dan logo yang sama," ulasnya.

Tambah beliau, negeri-negeri di bawah PR mempunyai hak sendiri untuk menggunakan tema negeri masing-masing.

Naib Presiden Pas, Datuk Husam Musa menambah yang PR menolak keras tema yang digunakan oleh kerajaan iaitu '55 tahun Janji Ditepati' kerana ia bersifat 'kepartian'.

"Tema yang digunakan oleh kerajaan berunsurkan politik, jadi kami akan meraikan Hari Kemerdekaan dengan tema dan logo kami sendiri," katanya.SH

Tiada ulasan:

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....