Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Selasa, 28 Februari 2012

Insiden keganasan : Pasukan forensik siasat kereta Anwar

PETALING JAYA 28 Feb: Pihak polis dari pasukan forensik Cheras, memulakan penyiasatan mereka terhadap kerosakan kereta milik Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim di Ibu Pejabat KEADILAN hari ini.

Siasatan tersebut bagi mengenal pasti kerosakan akibat keganasan yang berlaku ketika ceramah KEADILAN di Sembrong, Johor 19 Febuari lalu.

Seramai sembilan anggota polis yang disertai ASP Zamri dari Ibu Pejabat Polis Kluang, Johor melakukan pemeriksaan termasuk mengambil gambar, pada kenderaan tersebut.

Dalam kejadian itu, kereta yang dinaiki Anwar dibaling mercun, batu dan kayu, malah turut ditendang oleh sekumpulan yang dipercayai ahli Umno.

Insiden itu menyebabkan cermin kereta Anwar pecah dan bahagian tepi kanan kenderaanya itu remuk.

Ekoran itu, KEADILAN membuat laporan polis selepas kejadian itu di Balai Polis Kluang.

Dalam kejadian keganasan terbaru, Naib Presiden KEADILAN, Nurul Izzah Anwar turut diserang pada satu program ceramah di Felda Lepar Hilir, Gambang, Pahang.

Malah salah seorang dari kumpulan itu didakwa hampir mencederakan Nurul Izzah dengan menghalakan tangannya, beberapa inci dari muka ahli parlimen Lembah Pantai itu.

Selain kejadian itu, kumpulan Umno dan Perkasa turut membuat kacau di Himpunan Hijau yang diadakan di Padang Kota Lama, Pulau Pinang yang turut dihadiri Ketua menteri, Lim Guan Eng.Keadilandaily

Tiada ulasan:

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....