Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Khamis, 5 November 2009

Royalti minyak Kelantan, Tok Guru Nik Aziz tunai nazar tetapi terkilan

KOTA BHARU - Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat bersyukur dengan pemberian wang ihsan oleh Kerajaan Pusat namun masih terkilan kerana permintaan Kerajaan Negeri bagi pembayaran royalti minyak masih tidak dipenuhi.

Katanya, sehubungan itu beliau akan menunaikan nazarnya untuk berpuasa tiga hari kerana peruntukan wang ihsan itu akan memberikan kebaikan kepada rakyat Kelantan.

“Tapi hati kecil saya tidak puas hati dengan nama wang ihsan. Yang kita mahukan ialah wang royalti,” katanya.

K:erajaan Negeri Kelantan sebelum ini telah mengemukakan surat rasmi kepada pusat bagi menuntut bayaran royalti minyak berjumlah RM1 bilion sejak 2004 berdasarkan laporan Jabatan Statistik.

:Nik Abdul Aziz kesal dengan kenyataan Perdana Menteri iaitu Kelantan tidak berhak mendapat royalti minyak kerana operasi cari gali minyak dilakukan di kawasan pada jarak lebih tiga batu nautika.

:Sementara itu, bekas Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Tan Sri Annuar Musa berkata, Kerajaan Negeri Kelantan wajar berterima kasih kepada kerajaan pusat kerana wang ihsan itu dapat digunakan untuk manfaat rakyat seperti membangunkan pendidikan dan membasmi kemiskinan.

“Saya antara yang sangat gembira dengan pengumuman ini kerana ini adalah perjuangan yang diperjuangkan sekian lama UMNO Kelantan sebelum ini bagi Kelantan turut menerima wang ihsan,” katanya.

Annuar yang juga Presiden Persatuan Bola Sepak Kel:antan (Kafa) berharap melalui pemberian wang ihsan itu, Kerajaan Negeri dapat menaik taraf Stadium Sultan Muhammed Ke-IV di sini yang agak uzur.- Bernama

Tiada ulasan:

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....