Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Isnin, 26 Oktober 2009

Pas yang belum PasOleh TAYAMUM
Meneliti setiap baris ucapan TGNA didalam blog beliau mengenai kemelut kepimpinan Parti Pas, amat tersentuh hati saya terlebih lagi bagi seorang politikus kerdil seperti saya untuk menilai dan merumuskan maksud yang tersirat dan tersurat dari setiap ayat yang terkeluar daripada mulut beliau sebagai seorang Mursyidul am yang amat kita hormati.


Kebelakangan ini boleh dikatakan kerap kita mendengar atau merasai nukilan serta luahan hati TGNA yang menyentuh mengenai gerak geri serta sepak terajang kepimpinan parti Pas,.. sebagai seorang Mursyidul am memang sudah menjadi tanggung jawab beliau untuk menegur atau memberikan nasihat sewajarnya jika terdapat sebarang ketidak seimbangan, kecelaruan, kepincangan, serta kecacatan yang berlaku terhadap Parti Pas terutamanya dalam hal-hal yang berkaitan dengan dasar dan perjuangan Parti.

Bagi seorang pemain politik diperingkat bawahan, saya melihat kenyataan TGNA dari sudut kebaikan bagi masa depan parti,. Beiau begitu sensitif dan berpandangan jauh dari segi menilai situasi serta keadaan parti yang mungkin kita tidak dapat membacanya.

Idea atau pendapat beliau bahawa Parti Pas perlu mengadakan EGM atau mesyuarat khas bagi "Proses Membersihkan Pemimpin " adalah amat sesuai dengan aspirasi rakyat. Kalau kita menoleh kembali PRU ke12 dimana UBN kehilangan 5 negeri dan kehilangan majoriti 2/3 di Parlimen, ini merupakan bukti pemberontakan minda rakyat dan penolakan terhadap pemimpin negara yang tidak bersih.

Begitu juga halnya dengan rumah tangga Pas,.TGNA mungkin telah menghidu beberapa kerat pemimpin didalam parti yang mempunyai masalah,.bukannya pemimpin yang tidak sehaluan dengan beliau...

Bagi saya TGNA telah menjalankan tugas beliau dengan baik,. kerana beliau merasakan Parti Pas bukan milik beliau dan juga bukan milik segelintir pemimpin dalam Pas,. yang telah kerap kali mengelirukan minda dan keyakinan setiap ahlinya dengan berbagai tingkah laku yang boleh mendatangkan fitnah dan tohmah seperti isu KERAJAAN PERPADUAN dengan UBN,.bukankah ini semua MENGELIRUKAN ahli Parti ?????

Oleh yang demikian amatlah penting untuk sama-sama kita menilai kenyataan TGNA tersebut demi untuk kebaikan semua,. kita bukannya zalim untuk menendang keluar beberapa pemimpin dalam Parti tanpa sebarang sebab,..akan tetapi sebagai seorang Pemimpin haruslah bersikap KRITIS terhadap segala pandangan dari peringkat akar umbi.

Teguran TGNA mempunyai asas yang kuat,.kerana bagi saya,pemain politik yang kerdil inipun sudah lama menghidu bau yang kurang menyenangkan didalam RUMAH PAS,.. alangkah baiknya kita bergotong royong mencari punca bau tersebut dan mencuci RUMAH PAS sekali lagi agar dapat memberikan keselesaan kepada kita untuk kita diami dan memberikan keselesaan kepada TETAMU yang datang ke RUMAH PAS.

Rentetan peristiwa didalam Parti Pas sedikit sebanyak telah meninggalkan kesan yang kurang baik di hati ahli-ahli parti dan juga pengundi yang mengundi untuk PAS,.dimanakah perasaan dan tanggung jawab Pemimpin PAS disaat ada usaha untuk berbaik-baik dengan parti yang telah mereka tolak pada pilihan raya yang lepas ?....dengan bermotifkan KERAJAAN PERPADUAN sanggup mengkhianati kepercayaan yang telah diberikan oleh rakyat yang mengundi mereka ?....

Oleh yang demikian saya merasakan amat perlu diadakan EGM didalam PAS kerana dengan cara inilah ahli parti dapat menentukan PEMIMPIN mereka bagi memimpin perjuangan dan menentukan hala tuju Parti dan bukannya Pemimpin yang sanggup menggadaikan MARWAH serta PERJUANGAN parti.,.

Alangkah baiknya seruan Mursyidul Am diperluaskan lagi di peringkat Kawasan dan Cawangan,.kerana diperingkat inipun,gejala ini telah merebak bahkan pas diperingkat ini telah banyak yang dijangkiti oleh Virus KEMARUK DAN GILA PANGKAT.

Akhir sekali fikir-fikirkanlah kepada mereka yang suka berfikir,. bacalah kepada mereka yang suka membaca,.ingat sebelum kena............

Pangkat dan kedudukan adalah amanah,..jangan leka menjalankannya.

Setiap langkah serta usaha,..menjadi penentu kepada semua..

Setiap kata serta bicara,..menjadi harapan kepada jelata

Setiap tinta keluar dari pena..menjadi penentu hasil dan jaya

jangan tersilap mengguna pena,. memberi laba pada yang kaya.

JIKA KEPALA MENCECAH LANGIT, JANGAN LUPAKAN KAKI DI BUMI.detikdaily


Tiada ulasan:

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....