Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Selasa, 27 Julai 2010

Perlantikan Idris Sebagai Pengarah Pilihanraya Umno Malapkan Kem Ahmad Said


"Ah...sudoh lah...jadi gini pulok, kacau sunggoh....," komen seorang penyokong kuat Menteri Besar Terngganu, Dato' Ahmad Said apabila dibeitahu bahawa musuh 'bossnya' telah dilantik sebagai Imbang Penuhpengarah pilihanraya Umno.

Berkali-kali dia menelefon minta pengesahan, betulkan Idris telah dilantik oleh Presiden Umno sebagai Pengarah Pilihanraya Umno yang baru.

Tampak jelas kedengaran dari nada suaranya, kegembiraan kem Ahmad Said dua minggu lalu kini menjadi kelam semula, seolah-olah mentari terik yang memancar kini diselubungi awan hitam, gelap.

Panas Tidak Sampai Ke Petang

Selepas usul bahagian Kemaman untuk mengembalikan jawatan Pengerusi Perhubungan Umno Terengganu kepada orang tempatan, geng-geng Ahmad sudah berkira-kira. Mencongak-congak, siapa akan diletakkan di dalam DUN mana.

Sekiranya Naib Presiden Umno, Dato' Dr. Ahmad Zahid Hamidi mengotakan kata-katanya, mahu berjumpa dengan Presiden dan Timbalan Presiden dan menyampaikan 'hasrat tersirat' Ahmad Said, maka Ahmad berpeluang cerah menjawat balik jawatan tertinggi Umno Terengganu itu.

Zahid pun memang diperkatakan orang, sedang menyembunyikan sesuatu. 'Ada Udang Di Sebalik Mee', bak kata pepatah moden anak-anak zaman IT. Sekiranya Zahid berjaya dalam 'deal' untuk mengembalikan jawatan Pengerusi kepada Ahmad, maka cerahlah beliau naik 'setakuk' lagi menggantikan Tan Sri Muhyiddin.

Kalau Zahid berjaya membawa suara dari Terengganu itu, maka undi bahagian-bahagian Umno Terengganu pada pemilihan akan datang akan menjadi miliknya, bagi memudahkan langkahnya menendang Dato' Seri Hishamuddin Hussein yang punya cita-cita sama, menjadi Timbalan Presiden Umno.

Namun, Presiden Umno Dato' Seri Najib Razak, mungkin telah mencium 'bau-bau busuk' cubaan untuk menumbangkannya, lalu beliau melantik Idris menjadi Pengarah Pilihanraya.

Sebab itulah, panas tidak sampai ke petang, kini mendung telah memalapkan cahaya kem Ahmad Said.

Baca Lagi dari Sumber>>

1 ulasan:

Embong berkata...

Mu tak leh ghoyak cam tu.

Nama Deris doh punah kat negeri penyu nangis ni. Tong sampah aja jawapnya.

Jenis NATANG tak leh caya weihhh.

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....