Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Sabtu, 7 November 2009

Sekitar perjalanan Seminar Khas Pas

11.55 pagi

"Saya bukan tok bomoh dan tidak ada ubat untuk PAS," kata Dr Aziz Bari. Beliau juga berkata, "Saya bukan agen Umno. Daripada agen Umno lebih baik jadi agen CIA."

11.35 pagi

Datuk Tuan Ibrahim menyifatkan PAS tidak akan pernah sesekali bersama Umno dalam Barisan Nasional (BN) bahkan akan mengukuhkan Pakatan Rakyat.

11.20 pagi

Majoriti respondan kajian Dr Abu Hasbullah mahukan PAS berdiri sendiri sebagai satu parti dan bukannya meleburkan PAS dan bergabung dengan lain-lain dalam satu parti.

11.05 pagi

Muslimat PAS diiktiraf dalam kajian Dr Abu Hassan Hasbullah sebagai golongan dalam PAS paling baik.

11.00 pagi

Golongan muda meyakini sistem yang baik dalam PAS. Ia diiktiraf mantap dan bertamadun, kata Dr Abu Hassan Hasbullah. Namun ramai yang tidak mengenali ramai pemimpin.

10.50 pagi

Tidak perlu menghentam saya kerana saya hanya di luar yang hanya memberikan pandangan, kata Profesor Dr Aziz Bari.

"Ketika memberikan pandangan, saya tidak diperalat oleh mana-mana pihak," kata Aziz.

10.40 pagi

Presiden PAS berkata, PAS akan terus memperkasakan Pakatan Rakyat melalui program tahaluf siasi (persepakatan politik).

10.05 pagi

Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sedang menyampaikan ucapannya dalam Seminar Memperkasakan Parti yang diadakan di Dewan Dato� Fadzil Noor, di Taman Melewar dekat sini.

Memulakan ucapan dengan memetik ayatuj suci Al-Quran dari Surah Al-Maidah tentang sifat sebenar orang beriman di dalam menjalankan urusan perjuangannya sepanjang kehidupan ini.

Dalam erti juga dipetik sebagai, antara sifat orang-orang beriman itu mampu berhadapan dengan berbagai celaan orang yang mencela, golongan sebegini sahajalah yang akan dapat mencapai kemenangan.

Sifat-sifat parti Islam yang berbeza dengan parti lain yang Islam mereka tidak sampai ke hujung dalam masa sama menyedari perjuangan Islam ini tidak akan diberikan secara percuma.

"Parti Islam seperti PAS wajiblah memperkasakan parti secara dalaman dengan ilmu, akhlak dan kebijaksanaan politik dan mengajak semua pihak untuk bersama dan menyokong perjuangannya,"tegas Ahli Parlimen Marang itu.

Sebentar tadi, Pengarah seminar, Salahudin Ayub telah menyampai ucapan sebagai pembuka gelanggang dalam seminar ini.

Lebih 1,000 peserta dari semua kawasan seluruh Negara untuk berbincang dan menentukan hala tuju parti dalam mendepani cabaran pada masa hadapan. _ harakahdaily

Tiada ulasan:

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....